ТОП-15 кінців світу у кіно. ВІДЕО

ТОП-15 кінців світу у кіно. ВІДЕО
Напередодні 21-го грудня, коли згідно з календарем Майя настане кінець світу, Gazeta.ua вирішила скласти рейтинг фільмів, які присвячені цій темі.

"2012" (2009)



Згідно з календарем цивілізації Майя, в 2012 році планети сонячної системи опиняться на одній лінії одна з одною, що призведе до глобальних природних катаклізмів: сильні землетруси, цунамі і виверження вулканів перетворять країни і цілі континенти в руїни. Нещодавно вчені підтвердили, що цей міф може стати реальністю.

"Післязавтра" (2004)




Земля впевнено рухається назустріч глобальній екологічній катастрофі: в одній частині світу все живе гине від посухи, в іншій - розбурхана водна стихія зносить міста.

Близькість катастрофи змушує вченого-кліматолога, який намагається знайти спосіб зупинити глобальне потепління, відправитися на пошуки зниклого сина до Нью-Йорка, в якому настав новий льодовиковий період.

"Армагеддон" (1998)



Тінь гігантського астероїда лягла на Землю. До фатального зіткнення залишаються лічені дні. Наступає Армагеддон, трагічний фінал світової історії. Щоб запобігти катастрофі, необхідне диво або спільні зусилля кращих з кращих разом з технологічною міццю всього створеного людиною.

"Зіткнення з безоднею" (1998)




Землі загрожує неминуче зіткнення з кометою, що призведе до загибелі всього живого. Президент США повідомляє світу, що до "зіткнення з безоднею" залишається рік. На комету відправляють корабель "Месія", котрий повинен підірвати комету. Але від вибуху комета розлітається на дві частини.

"Дорога" (2009)



На Землю обрушилися жахливі катаклізми, цивілізація знищена, як і практично все життя на планеті. Ті, хто залишився, розділилися на канібалів та їхню здобич. Дорогою, покритою попелом, йдуть батько з сином. Вони хочуть дістатися до теплих місць, щоб вижити.

"Знамення" (2009)



Після відкриття "часової капсули", в яку в 1959 група школярів помістила малюнки зі своїм баченням майбутнього, в руки до професора Джона Кестлера потрапляє загадковий лист, зверху до низу списаний цифрами. У пошуках розшифровки змісту листа, Кестлер встановлює загадковий зв'язок між цифрами і найбільшими світовими лихами, котрі сталися на Землі за останні 50 років. Якщо вірити цифрам, трагедій не уникнути і в майбутньому, тільки тепер Кестлер знає, коли на них чекати. Але чи є можливість їм запобігти? І найголовніше: що буде, коли ланцюжок цифр кінчиться?

"Книга Ілая" (2009)




Після всесвітньої катастрофи Америка перетворилася на випалену пустелю. По безкрайніх дорогах, що кишать бандами, ворогуючими між собою за воду і їжу, мандрує мудрий Ілай. Одного разу він прибуває в похмурі краї, де колись була квітуча Каліфорнія, а тепер це суцільне пекло, де безчинствує тиран Карнегі.

"День, коли Земля зупинилася" (2008)




Інопланетянин прибув на нашу планету з попередженням: якщо не будуть припинені війни і руйнування, Земля буде знищена ззовні, оскільки представляє загрозу для решти Всесвіту.

"Явище" (2008)



Історія про сім'ю, яка намагається втекти від загрози, що загрожує всьому людству. Біда приходить з нізвідки, наздоганяє раптово, змушуючи людей повсюдно здійснювати самогубства.

"Я - легенда" (2007)




Адаптація однойменного роману Річарда Метісона про невідомий вірус, що забрав життя половини населення земної кулі, а іншу половину перетворив на вампірів. Сюжет будується навколо єдиної вцілілої людини з непоясненим імунітетом, котра ночами тримає нескінченну облогу упирів, а вдень намагається знайти протиотруту і з'ясувати причини епідемії.

"Монстро" (2008)



Прощальну вечірку Роба, який їде до Японії, перериває гучний рик - щось напало на Нью-Йорк, сіючи паніку, руйнування і пожираючи людей. Армія безсила проти гігантського монстра, Мангеттен оголошений закритою зоною, але десь неподалік від Центрального парку в біду потрапила дівчина Роба.

"28 днів потому" (2002)



Група "зелених" екстремістів вривається в центр дослідження приматів і випускає з секретної наукової лабораторії мавпу, заражену вірусом нестримної агресії. Смертельний вірус, що передається через кров за лічені секунди, призводить до миттєвого зараження і, стикаючись з будь-якою живою істотою, перетворює її на кровожерливого монстра.

Через 4 тижні вся Англія охоплена страшною епідемією: багато людей евакуювалися, інші шукають безпечні місця, в надії врятуватися. Ті, кому пощастило не заразитися, разом з групою військових переховуються в покинутому будинку. Разом їм належить розібратися в ситуації і спробувати її виправити.

"Ходячі мерці" (серіал 2010 - ...)



Серіал розповідає історію життя сім'ї шерифа після того, як "зомбі" - епідемія апокаліпсичних масштабів захлеснула земну кулю. Шериф Рік Граймс подорожує зі своєю сім'єю і невеликою групою тих, хто вижив, в пошуках безпечного місця для життя. Але постійний страх смерті кожен день приносить важкі втрати, змушуючи героїв відчути глибини людської жорстокості. Рік намагається врятувати свою сім'ю, і відкриває для себе, що всепоглинаючий страх тих, хто вижив, може бути небезпечніше безглуздих мерців, які бродять по землі.

"Війна світів" (2005)



Ніхто не повірив би на початку 21 сторіччя, що за всім, що відбувається на Землі зірко й уважно стежать істоти розвиненіші, ніж людина; що в той час, як люди займалися своїми справами, їх досліджували і вивчали.

З нескінченним самовдоволенням снували люди по всій земній кулі, зайняті своїми справами, упевнені в своїй владі над матерією. А між тим через безодню простору на Землю дивилися очима, повними заздрості, істоти з високорозвиненим, холодним, бездушним інтелектом, і повільно, але вірно виробляли свої ворожі нам плани.

"Морський бій" (2012)




Ми посилаємо сигнали в космос і чекаємо на відповідь. Але чи впевнені ми, що хочемо його отримати? Що якщо прибульці потенційно небезпечні? У 2009 році на конференції у Вашингтоні астронавт Едгар Мітчелл, який побував на Місяці, зробив сенсаційну заяву про існування позаземного життя. Тепер ми знаємо, контакт не просто можливий, він неминучий.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: цікаво, кіно
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Інші новини теми
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.