Вікіпедія Волині - проект нового сайту області

Вікіпедія Волині - проект нового сайту області
На Волині мають намір створити сайт-Вікіпедію області.

Про це стало відомо сьогодні, 24 жовтня, під час засідання комісії Волиньради з питань освіти, науки, інформаційного простору, культури та мови, національного і духовного розвитку, сім’ї, молоді, спорту та туризму - пише Волинська правда.

Декан історичного факультету Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки Анатолій Шваб розповів, що історики запланували створити веб-платформу, що стане своєрідною Вікіпедією Волині. Тож Анатолій Шваб просить депутатів облради клопотати прийняти рішення про виділення коштів на ці потреби.

«Створення якісного сайту – це разове вкладання коштів. Ми передбачили вкладання туди карт, схем, якісних зображень. Тут не обійтися без кваліфікованих програмістів, а тому і грошей», – додав декан.

На його переконання, без такого сайту сайту чимало із запланованого істориками на наступні роки не матиме шансів на реалізацію.

«Тому просимо клопотати прийняти рішення про виділення коштів при внесенні змін на бюджет 2017 року», – сказав він. Тож, ймовірно, в обласному бюджеті таки віднайдуть кошти на створення Вікіпедії Волині.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А про виділені на цей рік 100 тис. він прозвітував.
Відповісти
Ні, пане декане, це не разове вкладення грошей. Будь-який сайт потрібно підтримувати, оновлювати та наповнювати тому на це завжди будуть потрібні гроші. Але попиляти на цьому можна. ;)
Відповісти
Вікіпедія - це конкретний сайт, заснований на технології Вікі. Не можна створити Вікіпедію Волині, можна Вікі-сайт Волинської області.
Відповісти
Останні новини
Вікіпедія Волині - проект нового сайту області
24 жовтень, 2017, 15:01