У Луцьку встановили пам'ятник в честь R500

У Луцьку встановили пам'ятник в честь R500
У Луцьку відбулась Міжнародна науково-практична конференція «Реформація та поширення протестантизму на Волині». В рамках цього заходу відкрили пам’ятний знак з нагоди 500-річчя Реформації.

Відкриття відбулось у четвер, 26 жовтня. Організували захід Луцький національний технічний університет та Волинський обласний міжконфесійний оргкомітет з відзначення 500-річчя Реформації.

Голова Волинського об'єднання церков ЄХБ (Євангельські християни баптисти) Ярослав Троць зазначив, що цей пам’ятний знак має нагадувати наступним поколінням про християнські цінності.

«Сьогодні відбувається важлива подія - відкриття пам’ятного знаку з нагоди 500-річчя Реформації. Саме ця подія святкується по причині указу нашого президента - згадати Реформацію, яка була 500 років тому. Цей меморіальний знак містить п’ять принципів Реформації, які перевернули цінності та поведінку людей того часу. Хотілося б, щоб цей пам’ятний знак був подарунком для майбутніх поколінь, щоб вони могли пам’ятати ці принципи. Автор і дизайнер цього знаку - Віталій Юрченко», - сказав чоловік.

«Звичайно, кошти були виділені і міжконфесійним оргкомітетом, а також місцевою цервкою «Дім Євангліє», які допомогли встановити цей пам’ятний знак. Тепер він говоритиме про вічні духовні цінності», - додав він.

Кандидат історичних наук Луцького національного технічного університету Михайло Костюк подякував усім, хто долучився до створення пам’ятного знаку.

«Така подія варта не лише конференцій, але й того, щоб увіковічнити її. Я думаю, що спорудження такого пам’ятного знаку - це знакова подія в історії нашого міста, та й в історії нашого регіону. Це засвідчує, що протестантизм та протестанські общини є рівноправними сьогоднішній Україні. І вони відіграють надзвичайно велику роль у всіх сферах нашого суспільства. Я хочу подякати тим, хто приклався до цієї справи», - додав він.



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 7
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
що філіал Львівського політеха перетворили в збіговисько баптистських проповідників!
Відповісти
Християнство, як і інші релігії = екстримізм.
Відповісти
Мало вас пилили
Відповісти
Цікаво те, що християнство дало нам все: письмо, університети, демократію, добро, принципи, віру, спасіння.
До того, як християнство прийшло на нашу землю, людське життя нічого не коштувало. Все що ми маємо і Європа у тому числі - це Реформація та протестантизм! А теперь християнство таврують та зневажають називаючи екстримізмом, ще й хочуть пилити.
Відповісти
А християнство теж побудоване на крові...Згадайте скільки вчених воно стратило...,а середньовічні хресні походи,полювання на відьом!А якою ціною воно "насаджувалося" Київськиій Руси.ТАК що не треба співати "дифірамби" християнству
Відповісти
Шановний green, перечитайте ось це: http://grehu.net/news/nayka/28218 щодо насаджування християнства при Володимирі. На території України жили християни ще з кінця першого століття.
А щодо крові, пролитої "християнством", то це ні в яке порівняння не входить з атеїзмом, який лише за 20-е століття винищив щонайменше 100 мільйонів людей.

І ще. Більшість вчених були віруючими, християнами. Вони дали світові науку. Вивчайте світову історію.
Відповісти
Уныло как то.... и монумент - совецкий памятник на кладбище, жесть и позор
Відповісти
Останні новини
У Луцьку встановили пам'ятник в честь R500
26 жовтень, 2017, 16:45