Мільярд на шляхи та черги: про що звітував керівник Волинської митниці

Мільярд на шляхи та черги: про що звітував керівник Волинської митниці
Уже рік як обов’язки начальника Волинської митниці ДФС виконує Віктор Кривіцький (на фото). В його підпорядкуванні структура, в якій 7 митних постів, 6 митних складів та 6 місць доставки, 30 постійних і 109 тимчасових зон митного контролю.

Про здобутки митниці, перевиконання планів, суб’єктів ЗЕД та працівників структури очільник Волинської митниці розповів під час прес-конференції у четвер, 26 жовтня.

За його словами, Волинській митниці є чим похизуватися завдяки налагодженій роботі усіх працівників ДФС.

«Є хороші показники... Жителі Волині можуть спостерігати за тим, як гроші, які заробляє митниця трансформуються в дороги Волині... У нас побільшало суб’єктів, які оформляються на нашій митниці. Все йде до того, що ми станемо хорошою сервісною службою для тих, хто працює правильно», - зазначив Кривіцький.

Він повідомив, що загальна сума коштів, які спрямовані на дороги з початку експерименту становить – 716,7 мільйонів гривень. Цікаво, що за 9 місяців 2017 року ця сума становить 496,8 мільйона гривень.

Кривіцький наголосив, що такого результату вдалося досягнути завдяки пришвидшенню процедури оформлення, збільшенню кількості суб’єктів ЗЕД та оформлень. Очільник митниці зауважив, що до кінця року планують збільшити суму коштів, які спрямовані на дороги, до мільярду.

Також митник звітував, що за 2017 рік у порівнянні з минулим роком по основних показниках імпорту відбулося збільшення обсягів імпорту, митних платежів, рівня митної вартості та податкового навантаження. За січень-вересень 2017 року кількість суб’єктів ЗЕД збільшилося на 1010. Поряд із цим митниця оформила 87 090 митних декларацій, 2055,905 вантажів та 106,832 транспортних засобів.

Кривіцький прокоментував і черги на пунктах пропуску. Так, за його словами, черги мають не системний, а спонтанний характер. «Географічно Волинь розташована в такому місці, що це найкоротший шлях до Європи, і у нас найкращі дороги», - додав він.

Також головний митник вважає, що дороги повинні будуватися по всій Україні і не залежати від конкретного структурного підрозділу.

«Сьогодні не усі митниці виконують прогнозні показники. Волинська митниця їх виконує. Виходить так, що ті хто робить плани, можуть подумати, що вони не сильно завантажують Волинську митницю і дати більше. Тоді ми не будемо виконувати показників і не будемо мати хороших доріг.

Тому справедливий підхід – щоб дороги будувалися по всій країні і не залежали від якогось структурного підрозділу. Від того, що ми відремонтуємо дороги наша країна стане жити краще. Тим більше Україна – це транзитна країна, і нам потрібні гарні дороги, щоб заробляти на транзиті. Тому має бути дорожній фонд, і якщо відраховуватимуться відповідно та згідно законодавства то усе буде нормально з дорогами», - зауважив Кривіцький.

Крім того він прокоментував справу, в межах якої силовики звинувачують його хабарництві. Нагадаємо, раніше Кривіцький розповів, що кампанія з усунення його з посади відбувається на замовлення Генерального прокурора України Юрія Луценка.

Під час звіту головний митник зауважив, що постарається справу довести до суду.

«Я маю особисте зобов’язання з’являтися на слідчі дії, що я і роблю. І я не бачу ніяких проблем в цьому. Чесним людям боятися нема що», - додав Кривіцький.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Крадуть усі...не святий
Відповісти
Останні новини
Мільярд на шляхи та черги: про що звітував керівник Волинської митниці
26 жовтень, 2017, 17:08