На Волині руйнується монастир Київського патріархату, бо влада прихильніша до Московського?

На Волині руйнується монастир Київського патріархату, бо влада прихильніша до Московського?
Жіночий монастир Різдва Христового у Володимирі-Волинському роками потребує реставрації, однак влада не поспішає рятувати цінну пам’ятку архітектури.

Настоятелька монастиря, ігуменя Марія нарікає: на Зимненський жіночий монастир, що неподалік Володимира, щороку виділяють по кілька мільйонів гривень. А на монастир Різдва Христового з 2008 року влада чомусь не знаходить коштів.

Ігуменя переконана: причина такого впертого ігнорування її прохань про допомогу – в тому, що її монастир належить до Київського патріархату, мовляв, до Московського нинішня влада набагато прихильніша.

«Це архітектурна пам’ятка. Ми потребуємо державної реставрації. Кошти з 2008 року не надходили. Все що можемо, намагаємося власними силами зберегти. А реставрувати ми і не можемо, і не маємо права», – розповідає вона.

Читати більше у матеріалі Жіночий монастир у Володимирі-Волинському: як живуть черниці. ФОТОРЕПОРТАЖ

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 7
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А яке відношення має влада до монастиря? (Читайте Конституцію України)
Відповісти
не московського,а псевдокиевського
Відповісти
тьфу блін, хтів плюсанути :)))
Відповісти
Просто треба перейти в кацапську церкву, запросити Вітьків, Льонків і гроші потечуть...як в монастир. Влада не мішає їм бізнес крутити.
Відповісти
Ото українська натура! Нічим не подолати.Ото завидує і завидує, а самі що зробили? При чому тут монастир інший, навіть у тому Зимному? Хто вам заважав розвиватися і реставруватися, коли був президентом Ющенко, який начебто за українську церкву виступає? Не зрозуміло, що робили журналісти у цьому монастирі, чому їх стількох з Луцька звезли? Невже ці публікації можуть змінити ситуацію? Монастир у Зимному взагалі був у руїні, і влада різна була, не завжди прихильна.
Відповісти
А я знаю там е сильно модна ы багата матушка?
Відповісти
Дурню, ніхто не завидує. Подивися реально. У Зимному зруйнована вся автентика, вся історія, бо то робили готель для Рижого. І чхали вони на закони. Ти ніколи не дізнаєшся, який був Зимненський монастир насправді. У Володимирі ці закони шанують, але закони не шанують їх. Втручання в ремонт - це порушення архітектури. Якби не це, хто б піднімав питання?
Відповісти
Останні новини
На Волині руйнується монастир Київського патріархату, бо влада прихильніша до Московського?
28 грудень, 2012, 15:25