Найцікавіші події 2012 року: версія Instagram. ФОТО

Найцікавіші події 2012 року: версія Instagram. ФОТО
Фотообмінник Instagram оприлюднив фото найцікавішихі подій 2012 року - від природних катаклізмів і приватного життя простих людей до історичних та політичних моментів.

У світі цим сервісом користуються понад 100 мільйонів осіб, пише NEWSru.com.

Перше місце в списку отримав знімок, на якому зображений химерно покритий крижаними наростами автомобіль. Фото обледенілої машини виклали минулої зими - у лютому. Тоді деякі країни Західної Європи скував мороз до мінус 35 градусів Цельсія.


Фотографія маленької дівчинки, яка позує у День незалежності США 4 липня перед статуєю Свободи в Нью-Йорку, отримала друге місце в рейтингу найбільш вражаючих зображень. На ній чарівна крихітна блондинка в короні зі стразами, соромлячись і дивлячись вниз, підняла праву руку вгору, подібно до мідної богині, що тримає факел.


Кілька днів по тому, 8 липня, у кадр потрапила ефектна панорама з традиційного щорічного забігу з биками в Іспанії. На знімку зображені сотні учасників дійства, в центрі бик, поряд з яким лежать на землі двоє повалених чоловіків. Це фото стало третім у топ-10.

Забіг з биками на 825 метрів, названий Енсьєрро, проводиться в липні в місті Памплона під час урочистостей, присвячених святому Ферміну. Отримати свою дозу адреналіну в Іспанію з'їжджаються туристи з Північної Америки, Європи, Австралії і з Близького Сходу. Часто небезпечні розваги закінчуються травмами, а інколи і загибеллю людей.


У рейтинг найбільш ефектних фотографій Instagram також потрапив епізод церемонії відкриття Олімпіади в Лондоні 27 липня. Тоді свідками грандіозного шоу стали мільярд людей у всьому світі.


Не залишився без уваги укладачів топ-10 і вражаючий останній політ "Боїнга", що завершив свою космічну "кар'єру" шаттла Discovery у квітні. Знімок став п'ятим у списку.


На шосте місце поставили фотографію, зроблену на стадіоні в США 26 жовтня на початку матчу з бейсболу чемпіонату World Series між командами San Francisco Giants і Detroit Tigers. Гра закінчилася з рахунком 4:05 на користь "тигрів".


Один з учасників хаджу в Мекку отримав сьоме місце за приголомшливий кадр, на якому 27 жовтня моляться тисячі мусульман. Згідно з канонами ісламу, прибувши в Мекку, прочани роблять обов'язкове поклоніння Каабі - мусульманській святині у вигляді кубічної споруди у внутрішньому дворі Заповідної Мечеті. Саме цей момент відображений на знімку.


Зроблена через два дні, 29 жовтня, фотографія під час урагану "Сенді" на Східному узбережжі США, отримала восьме місце в рейтингу. На ній потоки води заливають лавку, яка стояла на набережній річки Гудзон в Нью-Джерсі. Всього користувачі Instagram завантажили більше 800 тисяч фотографій, пов'язаних з ураганом "Сенді".


Подія світового масштабу - вибори президента США - теж увійшла до рейтингу. На знімку 6 листопада на площі в центрі Чикаго люди стежать за електронним табло з результатами голосування. На їх обличчях найрізноманітніші реакції - задоволення, захоплення, радість, подив.


Нарешті, знімок від 9 листопада з протестуючими проти дій президента Аргентини Крістіни Фернандес де Кіршнер і політики уряду в столиці країни Буенос-Айресі замикає рейтинг Instagram. В акції протесту взяли участь 300 тисяч чоловік.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Інші новини теми
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.