П'ять кращих б/в автомобілів за менш як 2 тисячі доларів

П'ять кращих б/в автомобілів за менш як 2 тисячі доларів
Якщо ви вирішили зіграти в рулетку і купити нерозмитнений автомобіль, який буквально завтра може стати поза законом, принаймні, не помиліться у виборі.

Рішення уряду частково піти назустріч "нелегалам" викликає у багатьох бурхливе обурення, - пише Новое Время.

Новини про те, що правоохоронні органи все ж борються з нерозмитненими авто, супроводжуються бурхливими оплесками.

Однак ринок литовських тачок продовжує активно розвиватися. Нерозмитнені авто привертають людей з різними доходами. Автору цих рядків на київських вулицях траплялися і Tesla і Bentley з литовськими номерами.

Але все ж основна аудиторія в цьому жанрі – люди з невеликими доходами. Вкрай низькі ціни на нерозмитнені автомобілі дозволяють пересісти з ненависного "корита" на кшталт ланосів і жигулів на пристойну європейську машину. А то і зовсім – нарешті купити перший у своєму житті автомобіль.

Ці прагнення для багатьох переважують ризики, пов'язані з купівлею та експлуатацією нерозмитненого автомобіля. А їх досить багато – це і потенційні проблеми з законом (якщо держава все ж вирішить боротися з литовськими авто), і висока ймовірність купити развалюшку зі скрученим пробігом, яка доживає свої останні дні.

І навіть якщо нерозмитнена машина знаходиться у відносно непоганому стані на момент покупки, є ризик, що вартість обслуговування вас неприємно здивує. І ви будете з теплою ностальгією згадувати свій попередній ланос.

Адже перебрати ходову на старому BMW або замінити турбіну на старому Audi обійдеться в суму, на яку ланос можна було без проблем утримувати кілька років.

Ось п'ять автомобілів в найдешевшому ціновому діапазоні до $2000, серед яких є ймовірність знайти не зовсім убитий і відносно недорогий на утриманні.

Opel Omega B
2000-2002 рр

$ 1800-2000

Opel Omega
Opel Omega


Ця модель завжди користувалася попитом на вторинному ринку. Просторий салон, величезний багажник, приголомшлива плавність ходу завдяки енергомісткій підвісці роблять Omega відмінним сімейним автомобілем. Особливо якщо взяти в кузові універсал.

Проста конструкція дозволяє істотно економити на обслуговуванні, насолоджуючись усіма принадами гаражного ремонту.

Важливо пам'ятати про декілька моментів. По-перше, варто брати рестайлінгову Omega B (в народі її іноді називають Omega C, хоча офіційно такого назви не було), яку робили після 1999 року, у неї кузов оцинкований.

Звичайно, після стількох років і це не гарантує відсутність корозії, але для не оцинкованих опелів колишніх років зварювання кузова і захист антикором є настільки ж невід'ємним елементом технічного обслуговування, як зміна масла в двигуні.

До речі, про двигуни. На Opel Omega їх ставили величезну безліч, як бензинових, так і дизельних. За відгуками мотористів, найкраще знайти Omega з 8-клапанним 2-літровим бензиновим мотором – йому, як то кажуть, зносу немає. 16-клапанний 2-літровий мотор теж досить живучий. 2,2- і 2,5-літрові дещо менш надійні. 3-літровий досить непоганий, але це велика рідкість. Дизелі Omega відрізняються середньою надійністю.

Ну і зрозуміло, в авто такого віку краще віддати перевагу механічній коробці передач. Старий "автомат" може спричинити багато клопоту.

Volkswagen Golf IV
1998-2002 рр

$1900-2000

 Volkswagen Golf
Volkswagen Golf


Легендарний Golf був і залишається одним з кращих міських автомобілів. Для маленької сім'ї це відмінний вибір. Хоча, до речі, універсал Golf Variant дає більше шансів задовольнити велику родину, просто зустрічаються такі авто рідше.

Golf 4-го покоління був останнім "олдскульним" авто в лінійці. Починаючи з 5-го покоління, Volkswagen вдарився в технологічні експерименти, які зробили його з одного боку лідером ринку, з іншого – жахом для власників. Двигуни з безпосереднім уприскуванням палива, коробки DSG і інші інновації, зрозуміло, збільшували динаміку і знижували витрату палива, але ресурс автомобілів істотно скоротився. Це особливо важливо для вторинного ринку.

Але якщо вам пощастить знайти "живий" Golf IV, то витрати на його утримання будуть в рази менше, ніж у випадку з наступним поколінням. Мотористи рекомендують вибирати 4-й Golf з 1,6-літровим бензиновим мотором або 1,9-літровим дизелем. І зрозуміло, з механікою.

Mercedes-Benz E-class W210
1996-2002 рр

$1800–2000

Mercedes-Benz E-class
Mercedes-Benz E-class


Культовий "лупастий мерин", завдяки всій цій епопеї з нерозмитненими авто, сьогодні коштує зовсім недорого. Так що спокуса велика. А чи варто?

Варто, якщо підійти до вибору з розумом. Нерозумно розраховувати на машину в реально хорошому стані з маленьким пробігом. Швидше за все "на литовських номерах" вам постараються втюхати W210, який трудився в таксі або корпоративному автопарку.

Пробіги в таких машинах, зрозуміло, скручені в рази, так що купуючи "мерина" з пробігом 300 тис. км, множте цю цифру, як мінімум, втричі.

Але це не так вже й страшно, врешті-решт, навряд чи ви берете "литовця" або "поляка", щоб потім передати авто своїм онукам.

А поїздити ще пару-трійку років більш-менш пристойний W210 цілком зможе. При виборі варто уважно оцінювати стан кузова, мерседеси тих років мали досить посередній захист від корозії. Таки речі, як "квітучі" колісні арки або діряві пороги – це дрібниця. Є безліч "меринів", які давно прогнили наскрізь.

З двигунів найкраще віддати перевагу бензиновим моторам невеликих (як для Mercedes обсягів), наприклад 2 і 2,3 л. дизелі-то у Mercedes досить надійні, але саме дизельний "мерин" швидше за все довго "гвалтували" в таксі, і він може бути зовсім "мертвим". Ну а бензинові мотори великих обсягів (3 л і вище) найчастіше вбивають в мотлох любителі "поганяти", а ремонт такого двигуна обійдеться дорожче самої машини.

Chrysler Voayger
1998-2002 рр

$1700–2000

Chrysler Voyager
Chrysler Voyager


Справжній "сімейновіз". Як то кажуть, для тих, у кого троє дітей, собака, теща і дача з картоплею. Chrysler Voyager так само, як його побратим Dodge Caravan – є досить нехитрі робочі конячки.

7-місний салон та немаленький багажник роблять ці автомобілі дуже практичними. Ходова проста в ремонті і досить надійна. Двигуни – середні по ресурсу, але досить невибагливі.

Бензинові мотори, як і у більшості "американців", дуже ненажерливі. Правда, вони спокійно переносять 92-й бензин і відмінно "дружать" з газовими установками.

Дизелі досить економічні, але більш примхливі. У випадку з Voyager краще від них відмовитися, тим більше, коли мова йде про таке старе авто.

Антикорозійний захист ніколи не був сильною стороною "американців", так що вибираючи машину, будьте уважні, а то усі гроші, які ви планували зекономити, придбавши "литовця", підуть на послуги зварників.

Skoda Fabia
2001-2004 рр

$1600-2000

Skoda Fabia
Skoda Fabia


Якщо "понти" не мають значення, а хочеться реальну робочу конячку більш менш "свіжих" років (тобто хоча б з нинішнього тисячоліття), то Fabia стане відмінним варіантом.

Машина зірок з неба не хапає ні за якими показниками – керованість і комфорт досить посередні. Місткість і практичність – теж.

Зате Fabia відрізняється дуже простою конструкцією і дешевизною в обслуговуванні. Дизель 1,9 л – добротний "роботяга", а з бензинових моторів все ж краще уникати 1,2 л – він відверто слабенький навіть для такої маленької машинки. І справа тут не у відчуттях при їзді (Fabia з будь-яким мотором не порадує динамікою), а в тому, що слабенький двигун доводиться більше "крутити", і він швидше зношує.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.