«Сільські маршрути взагалі неприбуткові», - волинський перевізник

«Сільські маршрути взагалі неприбуткові», - волинський перевізник
Перевізник Ігор Алексєєв, який обслуговує кілька маршрутів, у тому числі Луцьк – Нововолинськ/Іваничі, вартість проїзду поки не піднімав. Ціни ж на приміські та міжміські маршрути, каже, зараз встановлюють самі перевізники лише з ціллю вижити.

БУГ” повідомляв про збільшення вартості проїзду у приміському та міжміському транспорті з 7-го листопада – підвищення становило близько 20%.

За словами підприємця Ігоря Алексєєва, перевізники встановлюють тарифи залежно від цін на паливо-мастильні матеріали, автодеталі.

“На пальне і запчастини знову підвищилися ціну. На сьогодні я просто не знаю, хто з моїх колег може дозволити собі купити новий транспорт. Маршрутки в занедбаному стані, тому що бракує коштів на їх відновлення, адже їздимо по дорогах самі знаєте яких.

Плануєш автобус на три чотири дні на техогляд ставити, а лишаєш на місяць. Якість доріг в жалюгідному стані.

Ще один фактор, який впливає на роботу – пільговики. Це таке питання, про яке можна говорити годинами. Нам за пільгові перевезення не відшкодували ні копійки. Пільговиків дуже багато, а підприємцям слід працювати так, щоб хоч якимось чином покривати витрати.

Я не можу сказати, що прибуток перевізника рівний нулю, але близький до того. Є такі рейси, що з 480 гривень мені лишається 60, решта – це пільгові перевезення. Розумію пасажирів, але нам також треба якось виживати. Повірте, ще трохи і не буде чим їздити: автопарки закриваються, водії кидають роботу, їдуть на заробітки.

Сільські маршрути взагалі неприбуткові. Іноді буває, вже хочеш кинути цю роботу, але люди дзвонять, просять, і здається, в чому вони винні?” – каже підприємець.

Ігор Алексєєв перевезеннями займається з 2001-го року. Він не підняв вартість проїзду, проте перевізники підвищили її в середньому на 20 процентів, відтак і йому доведеться скоро міняти ціну.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
«Сільські маршрути взагалі неприбуткові», - волинський перевізник
14 листопад, 2017, 06:12