Лікарні у Липинах і Торчині можуть скоротити

Лікарні у Липинах і Торчині можуть скоротити
Через створення Луцького районного центру первинної медико-санітарної допомоги можуть закритися районна лікарня у селі Липини та лікарня у Торчині, - вважає голова комісії з гуманітарних питань Луцької районної ради Марія Пивовар.

Питання про створення Луцького районного центру первинної медико-санітарної допомоги, проект якого пропонує райдержадміністрація, розглядала 28 грудня 2012 року сесія Луцької районної ради, повідомляють у прес-службі ВОО ВО «Свобода».

Напередодні це питання розглядалося на спільному засіданні комісії з гуманітарних питань та комісії з питань соціального захисту населення. Обидві комісії вирішили, що це питання наразі недостатньо вивчене. А тому відповідне рішення не може бути прийнятим без попереднього ретельного аналізу, узгодження та врахування усіх його аспектів, у тому числі фінансових. А також відповідного інформування населення про наслідки його прийняття.

«Ми проти таких реформ, які можуть призвести до скорочення мережі районних лікарень, зокрема лікарень у селищах Торчин і Липини, а також загрожують скороченням медперсоналу, особливо його середньої ланки – медсестер та санітарок», – заявила Марія Пивовар, рекомендуючи сесії відправити це питання на доопрацювання.

В результаті депутати райради більшістю голосів відхилили запропонований проект рішення і відправили його на доопрацювання, таким чином не допустивши початку так званої «оптимізації» медицини в Луцькому районі.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ігор Васильович Волошенюк присягався: лікарні в Торчині не закриють. Але після того, як міщани провалили вибори і продинамили регіони, все може бути. Перший тривожний дзвінок - районну ялинку цьогоріч запалювали не в Торчині. а в Боратині.
Відповісти
Якби Волошенюк захотів, то реформу по медицині була б проголосована в першому пленарному засіданні сесіїї райради. А Марія Пивовар якраз у даному випадку не відіграла жодної ролі. Питання про створення комісії щодо вивчення питання ініціювала депутат Фрасоля Т.З.
Відповісти
Останні новини
Лікарні у Липинах і Торчині можуть скоротити
30 грудень, 2012, 10:02