На Волині створили інспекцію для боротьби з браконьєрами і мажорами. ФОТО

На Волині створили інспекцію для боротьби з браконьєрами і мажорами. ФОТО
У Волинському обласному управлінні лісового та мисливського господарства створили нову інспекцію для боротьби з браконьєрством та лісокрадством.

Її аналогів в Україні ще немає, стверджують у прес-службі управління.

Очолив новостворену інспекцію провідний спеціаліст відділу мисливського господарства та охорони і захисту лісу ВОУЛМГ Євген Мельничук.

Він пояснює причину створення інспекції тим, що в останній час посилилися напади браконьєрів на лісові масиви

«Хочу наголосити, що наша інспекція підкріплює і посилює роботу відділу мисливського господарства та охорони і захисту лісу ВОУЛМГ. Загалом, державна лісова охорона налічує понад тисячу працівників», - каже Мельничук.

Він стверджує, що у його інспекції – більш конкретні цілі, ширше коло обов’язків і повноважень, ніж у лісової охорони.

«Працівники державної лісової охорони бережуть ліси від пожеж, борються з лісопорушниками. Ми ж не тільки охороняємо ліс, а й здійснюємо нагляд за правомірністю заготівлі деревини, контролюємо кому, на яких умовах, по якій ціні вона продається, як оформлені товарно-транспортні накладні. Хоча так само робимо акцент на чергуваннях, рейдах, засідках, без яких не обійтися у боротьбі з лісокрадами та браконьєрами», - каже начальник інспекції.

«Боремось із браконьєрами і крадіями лісодеревини. Зі сміттєвозами. Несвідомими відпочивальниками, які можуть наробити неабиякої шкоди. З мажорами, які останнім часом хочуть усім продемонструвати, що закон для них не писаний. Звісно, дуже строго реагуємо на кожен випадок самовільних рубок та незаконного полювання».

«Наші працівники несуть цілодобове чергування, часто бувають у кількаденних рейдах, потрапляють у бездоріжжя і сніжні бурі. Ми маємо бути «невидимками», то ж не завжди, навіть якщо й застрягнемо де, можемо звернутися до місцевих трактористів, аби витягли нас із пастки. Виносимо із сніжного полону чи льодяних проваль нашу автівку буквально на руках. Самі прокладаємо бездоріжжям шляхи», - запевняє лісівник.

Інспекція кількісно не чисельна, але вона коригує дії великої кількості лісоохоронців і екологів, співпрацює з працівниками міліції, громадськими інспекторами, каже Євген Мельничук.

На фото: будні лісової інспекції. Фото Петра Романухи

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: ВОУЛМГ, ліс
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Мушу засмутити прес-групу лісового господарства Волині: лісова інспекція з такими ж повноваженнями давно створена у Львівському управлінні лісового господарства. Поїдьте до них за досвідом. Тобто, є «аналоги». Будьте обачнішими, подаючи свої "ексклюзиви".
Відповісти
Добре було б, щоб свою роботу вони розширили ще й на контроль за покаранням зловлених браконьєрів. Для початку - прослідкувати хід розгляду питання про вбивство лосихи і лосенят у с. Сошичне Камінь-Каширського району у минулому році. Кажуть, що там мажори ого-го які були задіяні. Вже напевно слідчі довели, що лосі самі почали нападати, а мажори мусили захищатися. Як Лозинський свого часу.
Відповісти
Останні новини
На Волині створили інспекцію для боротьби з браконьєрами і мажорами. ФОТО
31 грудень, 2012, 08:47
ФОТОРІК-2012. Частина перша
31 грудень, 2012, 07:00