ФОТОРІК-2012. Частина перша

ФОТОРІК-2012. Частина перша
В останній день 2012-го, 31 грудня, ВолиньPost вирішив нагадати усім своїм читачам, яким цей рік був.

Журналісти видання не тільки писали новини, а й фіксували на фото чимало важливих і пам’ятних моментів.

Ці світлини - уже історія. У тому, аби її не забули і винесли правильні уроки, сподіваємося, є і частинка праці колективу ВолиньPost’у.

Отож, перша частина фотопідбірки від ВолиньPost за 2012 рік.

Театральний майдан Луцька у новорічну ніч – лучани зустрічають 2012 рік.

Центральний ринок Луцька напередодні Різдва.

Два дні поспіль вхід у Луцький замок був безкоштовним – такий подарунок зробили лучанам та гостям міста на Різдво.

Депутати Луцької міської ради 10 січня не підтримали прокурорського протесту щодо заборони використання в Луцьку радянської символіки – протест назвали незаконною «маячнею». Луцьким комсомольцям це не сподобалося – вони влаштували під міськрадою малолюдний пікет.

Львівський етно-джазовий колектив «ShockolaD» виступає 11 січня в обласному театрі ляльок на музичному дійстві «Щедрий вечір з добрим джазом».

Старий Новий рік в обласному центрі Волині відзначили етно-фестивалем «Різдво у Луцьку» – усі, кого не злякала погода, прийшли веселитись 14 січня на Театральний майдан. Серед простих лучан – мер Микола Романюк і його перший заступник Святослав Кравчук.

Середина січня: у Луцьку тримається мороз та постійно сніжить. Справжня зима почалася у Щедрий вечір, напередодні Старого Ногово року.

У Луцьку з нагоди свята Водохреща 19 січня молилися Богу, святили воду у Стирі і занурювалися у неї, не зважаючи на холод. Моржував і екс-мер Луцька, депутат міськради Богдан Шиба.

Суботній день 21 січня порадував багатьох снігом, який щоправда швидко розтанув.

22 січня більше сотні лучан прийшли у центр міста, аби з нагоди Дня Соборності символічним «живим ланцюгом» з’єднати пам’ятники Лесі Українці та Тарасові Шевченку.

Півтора десятка жителів гуртожитку, що на вулиці Сагайдачного, 1, під приміщенням Луцької міської ради 23 січня з самого ранку зібралися на мітинг, бо бояться, що їх примусово виселятимуть.

24 січня на Театральному майдані Луцька волинським селянам-одноосібникам, які тримають три і більше корів, обласна влада вручила доїльні апарати.

На привокзальному майдані в Луцьку 27 січня відкрили пункт життєзабезпечення для всіх, хто зголоднів та змерз.

У центрі Луцька 29 січня відбулася акція з вшанування пам’яті загиблих під станцією Крути у 1918 році студентів, яку провели активісти молодіжних громадських організацій.

Близько 80% торгових точок на Центральному ринку у лютий мороз впродовж останнього тижня січня не працюють.

Голови трьох волинських осередків опозиційних політичних партій – Анатолій Грицюк (ВО «Батьківщина»), Анатолій Вітів (ВО «Свобода») та Олександр Пиза («Фронт Змін») – 9 лютого підписали угоду про спільні дії об’єднаної опозиції на Волині.

У Волинському національному університеті імені Лесі Українки 10 лютого організували справжній Віденський бал – дами у вечірніх сукнях і кавалери у фраках демонстрували свої аристократичні манери та вміння танцювати. Серед студентської молоді – і тоді ще депутат Волиньради, а нині народний депутат від ВО «Свобода» Євген Мельник з дружиною.

Четверо талановитих КВНщиків із Буковини «порвали» 11 лютого луцьку публіку колоритним гуцульським гумором і повезли додому «Кубок Любарта».

На форумі Lutsk Board 10 лютого з’явилися фотографії, на яких видно, як працівнику Державтоінспекції чоловік без верхнього одягу, очевидно водій авто, зупиненого інспектором, дає щось, схоже на гроші.

У Луцьку 12 лютого представили новопризначеного вікарія Волинської єпархії – єпископа Володимир-Волинського Матфея (Шевчука).

У Луцьку 15 лютого вшановали пам’ять воїнів-інтернаціоналістів та річницю виведення військ колишнього СРСР з Республіки Афганістан.

На вулиці Лесі Українки в Луцьку привселюдно освідчувалися в коханні. Акція «День зізнань» відбулася 14 лютого на місці, яку організатори назвали «площею Ангела бажань».

На базі Любомльської центральної лікарні територіального медичного об’єднання Любомльського і Шацького районів відкрили відділення гемодіалізу. Офіційне відкриття відділення відбулось 14 лютого за участі цілої компанії волинських високопосадовців.

Увечері 15 лютого в центрі Луцька зібралось кілька десятків людей, аби відзначити Міжнародний день онкохворої дитини.

Мешканці кількох будинків на проспекті Соборності стурбовані – прямо під їхніми вікнами може «вирости» будівля торгового комплексу.

Ветеринари каструють безпритульних псів у собачому притулку 20 лютого.

Луцька молодь своєрідно відзначила другу річницю президентства Віктора Януковича – місцева молодіжна організація «Національний Альянс» 22 лютого організувала антипрезидентську театралізовану акцію в центрі міста. На Театральній площі Луцька зібрались молоді люди з «НацАльянсу», переодягнувшись у «яйця», яких нібито боїться Президент.

У центрі Луцька, у сквері біля готелю «Україна», 23 лютого лежить чотири мертвих граки. Як стверджують очевидці, уже більше тижня їх не прибирають.

Близько сотні працівників фірми-перевізника «Санрайз» 6 березня зібрались під стінами Луцької міської ради, аби почути думку міського голови з приводу їхньої проблеми. Маршрутники кажуть, що мерія заважає їм працювати.

У Луцьку на вулиці Мамсурова у дорожньо-транспортній пригоді зіткнулися два автомобілі: водій і пасажир одного з них загинули.

Перед приміщення Волинської обласної ради 13 березня мітингують представники фірми «Санрайз». Мітингувальники протестують проти незаконного, на їхню думку, невиконання постанови судів міською радою. Вони звертають до голови Волинської ОДА Бориса Клімчука, сподіваючись, що той допоможе вирішити конфлікт.

У Луцьку відбулася щорічна весільна виставка «ART WEDDING або весілля по-новому 2012» – захід тривав впродовж трьох днів. Спеціалізована виставка для людей, які готуються до весілля, проходила з 8 по 10 березня у приміщенні луцького РАЦСу.

Імовірною причиною пожежі, внаслідок якої у селі Галичани Горохівського району 18 березня згоріла Свято-Петропавлівська церква УПЦ МП, фахівці вважають необережність при поводженні з кадильним вугіллям.

У Луцьку відбулась акція підтримки Оксани Макар з Миколаєва, яку зґвалтували та намагалися спалити троє хлопців. Під стінами волинської прокуратури в центрі Луцька 19 березня зібралось понад 60 людей, котрі тримали у руках плакати з вимогами покарати хлопців, які жорстоко познущалися з 18-річної дівчини.

Народний артист України, лучанин Валерій Маренич 21 березня отримав ключі від нової квартири в Луцьку.

На фасаді Галереї мистецтв у Луцьку з 23 на 24 березня невідомі зобразили силует Віктора Януковича в образі Супермена. Його одразу ж замалювали білою фарбою.

25 березня на площі у близько 100 гектарів у яблуневому саду села Маяки горіла суха трава. Причина пожежі – необережне поводження з вогнем невідомих.

У Луцьку члени Волинського товариства захисту тварин 31 березня провели міні-мітинг на захист бездомних тварин, яких в Україні знищують напередодні футбольного чемпіонату Євро-2012.

У Луцьку завершують демонтажні роботи у ЦУМі (5 квітня).

У домашньому поєдинку 26-го туру Прем’єр-ліги 6 квітня луцька «Волинь» не спромоглася виграти у полтавської «Ворскли». Рахунок на табло після фінального свистка – 0:0. Утім уболівальники-курсанти, схоже, задоволені.

У центральному парку Луцька 6 квітня висадили кілька сотень молодих дерев та кущів, до акції приєднався і міський голова Микола Романюк.

Акція «Зробимо Луцьк чистим!», в рамках якої усі охочі прибирали сміття, зібрала по місту майже дві тисячі лучан, зокрема, і лідера луцького гурту ФлайzZzа Андрія Тимчука.

На Волині відзначили Міжнародний день циганів – 8 квітня кілька сотень ромів зібрались у Луцьку на святкування.

На головній площі Луцька красується велетенське яйце висотою майже у чотири метри. Символ Великодня на Театральному майдані встановили у Чистий четвер, 12 квітня.

На вулиці Набережній у Луцьку 12 квітня сталася дорожньо-транспортна пригода. Зіткнувшись, дві машини злетіли в долину річки.

Хресна хода у страсну для християн п’ятницю зібрала на центральній пішохідній вулиці Луцька десятки лучан, які несли дерев’яний кількаметровий хрест. Хода відбулася 13 квітня напередодні Великодніх свят. Її очолив митрополит Луцький і Волинський УПЦ КП Михаїл.

Театральний майдан у Великодню ніч.

У другий день Великодня, 16 квітня, у центрі Луцька зібралось чимало людей – лучани та гості міста святкували Воскресіння Христове.

Представники міжнародної організації «Чотири лапи» 28 квітня відвідали луцький притулок для собак й пообіцяли, що безкоштовно стерилізуватимуть бездомних псів.

27 квітня «Волинь» програла «Шахтареві» на своєму полі з рахунком 3:4.

Близько 130 молодих хлопців та дівчат з різних куточків України 29 квітня відправилися до лісу, аби зіграти сьому патріотичну військову теренову гру «Звитяга». Командував дійством керівник організації «Національний Альянс», депутат Волиньради Ігор Гузь.

У Луцьку визначили переможців 28-ми номінацій щорічної премії «Людина року Волинського краю». Відзначили і депутатку Луцької міськради, бізнеследі Олену Голєву (на фото з синами), і тоді ще депутата Волиньради, а нині нардепа, мільйонера Степана Івахіва (на фото з дружиною).

Луцькі школярі 5 травня розмалювали одну із алей у центральному парку культури і відпочинку. Діти крейдою на асфальті малювали власні асоціації з Європою, оскільки цього дня у Луцьку відзначали європейське свято – День Європи.

У Луцьку 5 травня відгуляли шкільне «Євробачення».

Щорічну естафету, присвячену Дню перемоги, в категорії «вищі навчальні заклади» виграли студенти університету «Україна». Естафета на призи газети «Волинь-нова» відбулася 7 травня.

7 травня у кафе «Стоп-кадр» відбулася неформальна зустріч гравців футбольної команди «Волинь» із фанатами.

Багатолюдна демонстрація та парад у Луцьку на честь Дня Перемоги 9 травня обійшлися без провокацій і протестів

У головному парку Луцька 9 травня ветеранів тішили польовою кухнею та святковим концертом.

Впродовж чотирьох годин поспіль у луцькому Палаці культури 8 травня обирали найгарнішу студентку Волинського національного університету імені Лесі Українки – нею стала Вікторія Вітюк.

З нічийним рахунком 2:2 закінчився матч між командами ФК «Волинь» та «Зоря» (Луганськ»), що пройшов у четвер, 10 травня на луцькому стадіоні «Авангард». Бомбардир Майкон Олівейра забив «Зорі» пенальті.

Учні луцьких шкіл відсвяткували останній дзвоник. Свято провели 11 травня – на місяць раніше, ніж зазвичай, у зв'язку з проведенням Євро-2012.

Команда Луцької міськради 11 травня грала у футбол в рамках другого етапу всеукраїнської спартакіади серед депутатів різних рівнів.

Луцькі випускники 12 травня отримали дипломи про повну середню освіту та відгуляли випускний. На фото – директор та учні гімназії №4.

У День матері 13 травня в Луцьку провели «Фестиваль сім’ї».

У Луцьку до Дня матері 13 травня провели фестиваль «Вишиті обереги єднання».

Традиційні проблеми зі зливною каналізацією, яка не здатна пропускати велику кількість води під час опадів, дали по себе знати уже під час рясного дощу 16 травня у Луцьку.

На Волині урочисто відкрили другу чергу міжнародного автомобільного пункту пропуску «Ягодин». Церемонія відбулася 17 травня на кордоні.

Джаз-фольк фестиваль «Музичні діалоги-2012» 18 травня у Луцькому замку.

Увечері 18 травня в Луцьку офіційно стартував туристичний сезон – з цієї нагоди мерія організувала театралізоване дійство.

Луцька радіоведуча Вікторія Жуковська розповідає про історію міста музикантам з гуртів «Роллік'с» (Херсон) та «Zворотня Dія» (Хмельницький).

В одному з районів Луцька роками росте велике стихійне сміттєзвалище, до якого нема діла ні владі, ні власнику землі. Мова про територію глиняного кар’єру поблизу колишнього цегельного заводу, що у районі вулиці Львівської, біля місцевого парку.

Біля місця будівницва кафе «Буратіно» з 21 травня почали міняти бруківку – стару будівельна техніка просто зруйнувала.

Ось так виглядав 23 травня луцький вокзал.

У школах Луцька офіційно закінчилося навчання і діти пішли на канікули. Останній дзвінок пролунав 25 травня для учнів менших класів. Гімназія №4 імені Модеста Левицького відсвяткувала та схилах фонтану поблизу центрального входу в парк культури і відпочинку імені Лесі Українки.

У Луцьку 26 травня відбулася всеукраїнська акція «Велодень» – велосипедисти проїхалися центральними вулицями міста.

У самому центрі села Маяки Луцького району 28 травня сталася пожежа у триповерховому будинку – новозбудованому міні-готелі.

У Луцьку 27 травня вже втретє відбувся Всеукраїнський фестиваль духовної пісні «Волинський благовіст». На заході перетнулися конкуренти на виборах – Ігор Єремеєв та Адам Мартинюк.

З 25 по 27 травня в таборі «Сонячний», що у селі Гаразджа Луцького району, відбувся регіональний фестиваль «Студентська республіка-2012».

За сім днів до початку Чемпіонату Європи з футболу «Євро-2012», 31 травня, в Луцьку відкрили виставку робіт та експозицій, пов’язану із волинським, українських та світовим футболом.

У перший день літа дипломи магістрів отримали майже чотири сотні випускників Волинського національного університету імені Лесі Українки. Дипломи урочисто вручали вранці 1 червня на площі навпроти головного корпусу ВНУ.

У спортивному комплексі «Олімпія» 1 червня розіграли Літній кубок міського голови з тенісу, присвячений Міжнародному дню захисту дітей.

Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет 3 червня прибув до Луцька і зустрівся з вірянами у Свято-Троїцькому соборі.

3 червня на автодромі в селі Дачне Ківерцівського району змагалися автогонщики – проходив перший етап гран-прі міста Луцька з автоперегонів «раллі-крос».

У Луцьку в День захисту дітей відбувся конкурс малюнку на асфальті та святкове дитяче караоке. Конкурс організувала Луцька центральна бiблiотека для дітей.

У Луцьку народне віче на захист української мови 10 червня зібрало до тисячі людей.

10 червня о 4:25 у Луцьку на вулиці Рівненській, 109, у п'ятиповерховому житловому будинку (1971 року забудови) між першим та другим під'їздами сталося раптове руйнування несучих конструкцій з першого по п'ятий поверхи.

11 червня мешканці зруйнованих квартир на Рівненській, 109 шукають свої речі серед сміття.

9 червня у нічному клубі «Золото» відбувся показ мод в рамках шоу Fashion Day.

У Луцьку 10 червня вдруге організували фестиваль-карнавал дитячих візочків «Невгамовні малюки».

З меблевого магазину «Ліга-Нова», який знаходиться на першому поверсі обваленого будинку у Луцьку на вулиці Рівненській, 109, виносять крісла, стільці та столи, а в зруйнованій частині розбирають завали.

Жителі будинку, що на Рівненській, 109 у Луцьку, обурені тим, що їм, на їхню думку, не кажуть правду про реальний технічний стан будинку, перекрили 13 червня вулицю Рівненську.

Тюремники показали журналістам 14 червня Луцьке СІЗО.

Луцький прикордонний загін 15 червня отримав сучасну автомобільну техніку на суму майже 2,5 мільйона гривень.

У Луцьку 16 червня стартував ІV Міжнародний студентський фестиваль української естрадної пісні фестивалю «На хвилях Світязя», розважав присутніх гурт «Друга ріка».

У Луцькому замку в ніч з 16 на 17 червня відбулося арт-шоу «Ніч у Луцькому замку».

Перший заступник голови Волинської облдержадміністрації Олександр Башкаленко зажурено сидить під будівлею ОДА 18 червня після того, як невідомий повідомив, що «білий дім» заміновано.

Ось так у Волиньраді опозиціонери 21 червня відстоювали українську мову.

Луцьк став частиною футбольного чемпіонату «Євро-2012» – в центрі міста 21 червня розгорнули справжню фан-зону KIA Fan Fest. На фото зліва на право – секретар Луцької міськради Григорій Пустовіт, тепер уже екс-начальник луцької міліції Роман Крохмаль та радник луцького мера Володимир Пащенко.

У Луцьку 24 червня відбулися змагання з нагоди Олімпійського дня бігу, у яких взяли участь понад двісті спортсменів.

У Луцьку 23 червня відбувся Марш пам'яті Героїв - хода в пам'ять про жертв розстрілів 1941 року в Луцькій тюрмі.

Першою леді Волині стала 18-річна студентка Волинського технікуму Національного університету харчових технологій Катерина Твердохліб. Дійство організували при вході у центральний парк Луцька 24 червня, у День молоді.

Узбережжя озера Світязь наприкінці червня.

21 червня у Ковелі внаслідок сильної зливи було паралізовано рух транспорту в різних районах міста, вода залила декілька вулиць, маршрутки та машини плавали мало не по вікна у воді.

На KIA Fan Fest у центрі Луцька 30 червня зібралися сотні людей – усі прийшли, аби почути і побачити популярний музичний проект Дзідзьо.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Інші новини теми
Коментарі 8
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Скільки Гузь вам заплатив за піар? Щось забагато його на фотках...
Відповісти
ВП - давно и пладотворно работает на Гузя, потому пиарит его постоянно. А сотрудники ВП особенно на выборах вообще как солдаты, безприкасловно выполняли приказы Гузя, в частности Ирина Качан! Это нонсен для любого журналиста, даже провинциального.
Відповісти
Ну не про Кононовичей же неудачников писать...
Відповісти
Комсомол, ти долбо... . Одним словом, дятел. Ніхто більше не критикував Гузя, як ВолиньПост.
Відповісти
Партія-ти брехло! Ніхто так не підлизував Гузя, як Волинь Пост. Варто лишень згадати, як вони сцяли окропом під час "Бандерштату", і як Іруся Качан писала Кононовичу вконитактах побажання "встрелитися".
Відповісти
Ну вот и нужно было последовать мудрому совету. Одна польза с Кононовичей- это клоунада в их исполнении :))))
Відповісти
Шо Гузь, шо Кононович-то два сапога пара.Дурнуваті і не лічаться. Обом треба встрелитись.
Відповісти
Все вищесказане - бруд, лайно та непотрібство. На порталах ви УСІ герої... Скажіть ЦЕ людям в очі, що ви пишете. Журналісти з Волинь Посту мабуть найпорядніші, якщо не врахувати ще якихось видань. Я щовечора читаую тут новини, а вам би тільки сратись. ІДІОТИ ДОВБАНІ... Мені вас жаль...
Відповісти