На Волині вбили зубра. Екологи йдуть в ліс з перевіркою

На Волині вбили зубра. Екологи йдуть в ліс з перевіркою
У лісі на території Ківерцівського району Волині знайшли вбитого зубра.

Тварину виявили під час проведення рейду працівники Державної екологічної інспекції у Волинській області та Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства, повідомили 4 січня у прес-службі Міністерства екології та природних ресурсів України.

«Було виявлено труп самця зубра, який загинув неприроднім шляхом», - йдеться у повідомленні.

Матеріали щодо цього випадку передади міліції – у Ківерцівський РВ УМВС України у Волинській області. Відкрито кримінальне провадження, ведеться слідство, інформують у міністерстві.

Нагадаємо, нещодавно ВолиньPost оприлюднив інформацію Волинської обласної організації Українського товариства охорони природи. Йшлося про те, що на території Звірівського мисливського господарства зникло кілька зубрів. Натомість лісівники не оприлюднюють усієї правди про зубрів, стверджували громадські природоохоронці.

З цього приводу у Міністерстві екології та природних ресурсів України 4 січня заявили:

«Для перевірки тверджень, викладених у ЗМІ області щодо зникнення зубрів, Державною екологічною інспекцією у Волинській області отримано згоду Державної екологічної інспекції України на проведення позапланової перевірки Державного підприємства «Мисливське господарство «Звірівське» щодо чисельності цих тварин.

Перевірка підприємства проводитиметься найближчим часом спільно з представниками громадськості та ЗМІ. У разі підтвердження наведених у засобах масової інформації фактів, будуть вжиті відповідні заходи впливу».

Довідка

На території України полювання на зубрів заборонене. Зубр занесений до Червоної книги України (з 1980 року), а також до Європейського Червоного списку (з 1991 року).

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 7
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Колісник почав зачищати ліс
Нема зубів нема проблем
Відповісти
Напилися гості Колісника та й почали стріляти
В дрібноту не попали а от у зубра влучили
Жалко зубра
Відповісти
просто місцеві бізнесюки і друзі Колісника та Борі вирішили влаштувати собі зимове полювання. заради екстриму обрали зубра за ціль. не здивуюсь якщо такі речі відбуваються регулярно. просто бабло платять кому треба от і дають людям порозважатися.
Відповісти
Пане Анатолію просимо Вас розібратися з тими Колісниками
Ваш голос почують і злодії будуть відсторонені від своїх посад
Дуже приємно, що Ви з волинянами з їхніми проблемами і бідами
Відповісти
Розібрався б у себе в "СВОБОДІ".У нас в К-Каширську просунули секретарем ДВК Надію Безлєпкіну,яка складала списки виборців,які віддадуть голос за Єремеєва на виборах,куди і всю свою родину не забула внести.А це ж вороги НАЦІОНАЛІСТІВ.Хоча Тягнибок і сам набивається в націоналісти,а самі кинулись допомагати Єремеєву пролізти в парламент.
Відповісти
Зовсім недавно тут була інфа, що Колісник створив нову інспекцію, яка ніби то має стежити за цими усіма бідами. Там є фотографії. Смішно, що браконьєри і мажори їздять на полювання на Сузукі, ЛендРовері, Міцубісі і інших потужних позашляховиках, стріляють з суперсучасних карабінів і АКаемів, а в наших доблесних інспекторів, судячи з фото - ГАЗик зразка 1947 року І 80-08 ВН (серія радянських часів) і берданка, з якої можна тільки солі в дупу браконьєру загнати. Готовий матеріал для фейлетону часів Остапа Вишні. Курчат по осені рахують - побачимо результат за півроку-рік. Але при такому технічному оснащенні новосттвореної структури можна було ловити браконьєрів ще за царя Гороха.
Відповісти
Мені чоловік розповідав, що Колісник запросто може вполювати і ведмедя і зубра
В нього всі дозволи є
Відповісти