Один з районів Волині «завалив» роботу з працевлаштування молоді, - прокуратура

Один з районів Волині «завалив» роботу з працевлаштування молоді, - прокуратура
Прокуратура Любешівського району виявила, що місцева райдержадміністрація не робила «виважених і системних» кроків для зменшення в районі безробіття, за що голова РДА отримав «подання на усунення порушень», а начальник одного з підрозділів райдержадміністрації – догану.

Прокуратура району перевіряла додержання вимог законів про професійно-технічну освіту та працевлаштування молоді, повідомили у прес-службі обласної прокуратури.

«Проведена перевірка засвідчила про відсутність в діях районної державної адміністрації та її структурних підрозділах виваженого та системного підходу до зменшення в районі безробіття серед неповнолітніх осіб та молоді», - кажуть у прокуратурі

Зокрема, стверджують правоохоронці, влада не забезпечила молодь першим робочим місцем. Також РАД не перевіряла, чи в підприємствах, установах, організаціях дотримуються законодавства про працю неповнолітніх.

Випускники 2012-го року Любешівського технічного колежу мали зворотні талоніив до направлень на роботу, проте працевлаштовані не були.

Погано працює і управління праці та соціального захисту райдержадміністрації, вважають у прокуратурі. Жодна з перевірок, проведених сектором праці упродовж минулого року, не стосувалась питань працевлаштування молоді. Не проводились перевірки на підприємствах та установах, де проходили виробничу практику учні.

Любешівська РДА не розробила регіональної Програми влаштування на роботу випускників загальноосвітніх шкіл.

Упродовж 2012 року, згідно з розпорядженням голови райдержадміністрації, забронювали лише одне робоче місце у відділі освіти для молоді.

«З метою усунення виявлених порушень голові Любешівської РДА внесено подання, начальнику управління праці та соціального захисту населення Любешівської РДА оголошено догану», звітуються у прокуратурі.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 8
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Так нехай в прокуратуру і влаштують всіх незайнятих! Який маразм-що прокуратура цим займається!
Відповісти
Видно що іван з Любешова!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Відповісти
Про незайнятість прикордонних районів,аж смішно слухати,дивлячись на їх цілком обезпечений рівень життя!Де процвітає незаконна торгівля лісом та тіньовий паперосний і спиртовий бізнес з білорускими сусідами!!!Питання в іншому:Чи хоче та молодь працювати???Вони масовими косяками пруться до обласного центру в Луцьк,де їх батьки за ті "зароблені" в районі чи малі кошти "здобувають" своїм нащадкам "дуту освіту"з вовчим білетом!Звісно ніхто з них потім і не збирається працювати за "спеціальністю"!Але й повертатися в район до дому,вони теж не поспішають,влаштовуючись тут офіціантом чи барменом та тиняючись "групами" таких же приїзджих по зйомних квартирах!!!Місто,то не село,де потрібно піднімати на ноги аграрії та сільське господарство!Все ж простіше у місті в генделиках розносити по столикам випивку та розливати "шмордяк" за барною стійкою,а там дивись десь підМАХНЕ і принца собі надибає "городського"!!!
Відповісти
А де в Любешові працювати? Стояти на атасі в туалеті адміністрації і кричати "зайнято!"? Чи, мо, на дамбі овець пасти, чи кошиком в*юни в заплаві Припяті ловити? А кордупель Мартинюк влітку хвалився в Маневичах, що "Маневичі можуть позаздрити Любешову" (про що писалось в маневицькій "районці"). Може тому, що любешівцям ближче до Білорусії возити влітку полуницю і браконьєрну рибу, щоб заробити якусь копійчину і зібрати дітей в школу? Чи тому, що промосковські попи Любешівщини отримують з його кишені наші, народні гроші? Немає кому плюнути цьому запроданцю в його жирну пику. Смедючий комуністичний червяк!
Відповісти
Хто вміє і хоче працювати,той і сам знайде собі роботу по свому умінню,а хто не вміє і не хоче працювати,той знайде причини і винних,щоб не працювати!!!))))))))
Відповісти
Хотілось би знати, а хто робить "системні і виважені кроки" для зменшення безробіття у Волинській області, і що змінилось би від того, щоРда розробила б регіональну Програму влаштуванняна роботу випускників загальноосвітніх шкіл.
Невже хтось серйозно вірить у те, що написаний чиновником папірець допоможе вирішити проблему працевлаштування
Відповісти
Цікаво , а защо мій попереднійкомент видалено? За те , що правду написав про любешівську владу і Мадама Артенюка(Адама Мартинюка)?
Відповісти
так от , любешівська влада думала ,що буде завжди всьо замість них рішать адамчик мартинючок . "завжди так не буде" --- говорить стара жидівська приказка.Комунізм за державний кошт в окремо взятому любешівському районі закінчився! тра своїми зажирілими мізками самим ворушити і з крісел повиймати зажирілі сідала!
Відповісти
Останні новини
Один з районів Волині «завалив» роботу з працевлаштування молоді, - прокуратура
04 січень, 2013, 15:01