У Луцьку затвердили програму допомоги жертвам насильства та торгівлі людьми

У Луцьку затвердили програму допомоги жертвам насильства та торгівлі людьми
У Луцьку функціонуватиме Програма надання інтегрованих соціальних послуг з питань сім’ї, дітей та молоді, попередження насильства в сім’ї та протидії торгівлі людьми.

Про це стало відомо під час 34-ої сесії Луцької міської ради, що відбулась у вівторок, 29 листопада.

Начальник управління соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Ліна Галан зазначила, що завдяки програмі зможуть працювати із сім’ями, що опинились у складних життєвих обставинах, із жертвами сімейного насильства та жертвами торгівлі людьми.

«Ця програма є покращенням комплексу заходів для проведення соціальної роботи із сім’ями. Для того, щоб здійснити цю роботу та привернути увагу громадськості, потрібні кошти. Ця програма звертає увагу на такі прошарки населення, як сім’ї, що опинились у складних життєвих обставинах. Ми маємо велику проблему - насильство в сім’ї. На сьогоднішній день в Луцьку зафіксовано 1548 випадків насильства в сім’ї», - зазначила Галан. За її словами, особливо питання насильства в сім’ї стосується дітей. Тож для того, аби інформувати родини і здійснити комплекс заходів, потрібні фінанси.

У програмі також звертають увагу на громадський сектор.

«Хочемо побачити їхні ініціативи та закладаємо кошти для того, щоб оголошувати конкурс соцпроектів на тему підтримки сімей, які опинились у складних життєвих обставинах. Також підвищуємо роль волонтерів, а вони потребують навчання. Ми хочемо боротись із торгівлею людьми, адже багато наших людей їдуть на заробітки закордон і стають жертвами насилля. У Волинській області отримали статус потерпілих від тогрівлі 14 осіб, у Луцьку -8. Ми працюємо з такими сім’ями», - додала посадовець.

Депутати проголосували за підтримку цієї ініціативи.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Луцьку затвердили програму допомоги жертвам насильства та торгівлі людьми
29 листопад, 2017, 17:43