Чорно-білі миті життя: у Луцьку - трепетна фотовиставка

Чорно-білі миті життя: у Луцьку - трепетна фотовиставка
У Луцьку у Галереї мистецтв презентували виставку знімків луцького фотомитця Володимира Стахіва «Путі», до якої увійшло 28 чорно-білих світлин.

Відкриття експозиції відбулося 29 листопада.

Фотограф, який є членом Національної спілки фотохудожників УКраїни, створив проект, аби зафіксувати моменти різноманіття станів. Кожна світлина – маленька історія місця та часу, яка більше не повториться. ГоловнА роль у фоторозповідях дісталася пересічним людям з простими буденними клопотами або глибокою філософією життя. За словами Стахіва, виставка має філософський та дещо бунтарський характер.

«На сьогодні фотографія стала дещо егоцентричною, багато людей зосереджуються на собі: я там, я на пляжі, я на морі. Я показую людину як суб’єкт фотографії. Тобто важлива не сама людина, а та дія, яка відбувається з нею, і що вона думає у даний момент», - зауважив митець.

Фото, які увійшли до експозиції, зроблені у різних містах України та у різний період. Загалом до виставки увійшло 28 «живих» знімків, адже сюжети на світлинах не постановочні, а просто задокументовані фотографом.

Для фото автор обрав чорно-білу гаму.

«Набагато простіше зосередитися на якомусь акценті, який притаманний фотографії, колір у багатьох випадках відволікає. А тут можна визначити саму ситуацію та чітко побачити, що відбувається», - додав митець. Не слід забувати про документальність фотографії: є час, є мить, якої вже більше не буде. До слова, на деяких знімках фотограф засвітлинив деяких колег по цеху, «вловивши» їхні миті.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.