Журналістка виграла суд у фонду Ігоря Палиці

Журналістка виграла суд у фонду Ігоря Палиці
11 грудня 2017 року Львівський апеляційний суд частково задовольнив позов журналістки Аріни Крапки щодо надання звітів про доходи та витрати фонду Палиці в 2014-2016 роках.

Про це вона повідомила на своїй сторінці у Facebook.

Вимоги в частині надання звітів про витрати фонду були задоволені.

"Тепер я з нетерпінням чекаю, коли зможу приїхати та пофотографувати всі документи у фонді Палиці.

Нагадаю, я звернулась із позовом до суду, тому що фонд Палиці спочатку погодився мені надати відповідь на запит ( йдеться про звіти щодо надходження та використання коштів фондом за час його діяльності з 2014 до 2016 років). Однак потім, зважаючи на велику кількість інформації, я попросила про час і місце зустрічі, де я можу все пофотографувати, що передбачено теж законом "Про доступ до публічної інформації". У відповідь мене попросили почекати певний час, а потім взагалі відмовили, мовляв на підставі того, що, фонд не є розпорядником інформації і тд.

Я звернулась до суду і 27 червня Волинський окружний суд відмовив мені в задовленні позову повністю.

Натомість Львівський апеляційний адмінсуд задовольнив позов частково - в тій частині, де я прошу надати мені інформацію про те, яким чином витрачалися кошти з фонду", - пише журналістка.

"Цього б не вийшло без підтримки медіаюриста з "Платформи прав людини" Олександра Бурмагіна, адвокатки Людмили Роюк, що представляла мене в суді та Надії Бабинської з ініціативою #насудзадоступ, що довзолила мені не витрачати власні кошти на судовий збір", - додала Аріна Крапка.

"В багатьох виникає питання: чому я це продовжую? Бо це моя робота. Під час проведення розслідування про ГФ "Варта порядку" , яке фінансував фонд, цифри дуже важливі. Ніхто із членів громадського формування не поніс відповідальність за свої незаконні дії.

Триває розслідування СБУ щодо очільників громадського формування.
Тому питання залишається відкритим: які суми і на що витрачалися з фонду Палиці?Скільки з них було передбачено на фінансування ГФ "Варта порядку"? і на які завдання членів цього формування?
Важливе доповнення: політики створюють фонди і часто діяльність таких фондів непрозора. Я не можу запевнити, що розпочинаю процес перевірки всіх фондів політиків, але якщо хтось готовий це робити разом зі мною, то ми могли б разом перевірити і інши фонди =)
Зло має бути покараним", - йдеться у дописі.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Давай Крапка, мочи всі фонди!!! Банду геть! Слава Крапці! Крапка найкраща, найсправедливіша, майбутнє за Крапками!
Відповісти
Курелюк то ти, чи Товстенюк? :) Не ганьбіться хлопці! :)
Відповісти
кварта впорядку? Лежні взялися трудитись? Люблю безтолкових "генерааторів шуму"!
Відповісти
А та Арина з яйцями
Відповісти