Британська співачка зворушливо заспівала українську колядку

Британська співачка зворушливо заспівала українську колядку
Відома британська співачка грузинського походження Кеті Мелуа в прямому ефірі на каналі BBC виконала колядку «Щедрик» українською мовою.

Про це повідомляє РБК-Україна.

Британська співачка Кеті Мелуа записала новий альбом, у який включила українські колядки «Щедрик» та «Прилетіла ластівка». Одну з пісень співачка виконала українською мовою спільно з грузинським хором в прямому ефірі каналу BBC.

Новий різдвяний альбом під назвою «In winter» («Взимку»), британська співачка записала спільно з жіночим хором «The Gori Women Choir». В альбом входить кілька пісень українською мовою.

«Це правильно співати твір мовою оригіналу, до того ж українська мова належить до східнослов'янських мов і близький до російської, яка широко поширена в Грузії», - пояснила Кеті і додала, що домагалася правильної вимови разом зі своєю командою.

«Я прийшла до висновку, що нам варто заспівати українською, а не англійською. Ми почали пошуки помічників, які допомогли б нам освоїти ідеальну вимову і несподівано з'ясували, що дружина керівника хору –українка. Вона погодилася нам допомогти і прийшла в студію, щоб проконсультувати виконавців на предмет вимови», - розповіла Кеті Мелуа про запис нового альбому.



Про походження колядки «Щедрик» відомо небагато. Текст пісні відомий ще з дохристиянського періоду і багато років ця колядка популярна в українських селах. Її регулярно співають на Різдвяні свята.

Першу музичну обробку зробив український композитор Микола Леонтович. Вперше в аранжуванні Леонтовича, колядку виконав хор Київського університету імені Святого Володимира, під керівництвом Олександра Кошиця, рівно 101 рік тому.



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: цікаво
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Британська співачка зворушливо заспівала українську колядку
13 грудень, 2017, 06:41