Прокуратуру Волині зацікавили слова Клімчука про землю «на шару»

Прокуратуру Волині зацікавили слова Клімчука про землю «на шару»
Волинська прокуратура зацікавилася орендарями, які не платять за оренду землі.

Прокуратура Волині перевіряє інформацію, озвучену губернатором Волині Борисом Клімчуком, щодо використання в області 548 земельних ділянок загальною площею понад 1,5 тис. га без правовстановлюючих документів та 231 ділянки – без здійснення плати за землю.

За результатами перевірки буде вжито вичерпних заходів прокурорського реагування, повідомили у прокуратурі Волинської області.

Нагадаємо, голова ОДА Борис Клімчук 9 січня заявив, що більше тисячі гектарів на Волині використовують «на шару».

Питання додержання в області чинного законодавства у сфері використання та охорони земельних ресурсів постійно перебувають на контролі органів прокуратури, запевняють у відомстві.

Упродовж 2012 року за результатами перевірок додержання на Волині вимог земельного законодавства органами прокуратури області порушено та направлено до суду 9 кримінальних справ, 7 із яких – про злочини з ознаками корупції у земельній сфері, розглянуто із вжиттям заходів 137 подань, задоволено 231 протест.

За документами прокурорського реагування у сфері земельних правовідносин у 2012 році до відповідальності притягнуто 131 службову особу, в тому числі 52 службових особи органів державного контролю.

За втручання прокурорів минулоріч попереджено незаконне надання та повернуто в державну та комунальну власність 103 га земель.

У порядку представницької діяльності з питань захисту інтересів громадян і держави у сфері земельних відносин органами прокуратури області у 2012 році пред’явлено до суду позовних вимог на суму 2,6 млн. грн.

Судом уже розглянуто і задоволено 101 позов прокурорів на загальну суму 1.8 млн. грн. Реально виконані судові рішення на суму 1,2 млн. грн.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: земля
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
може " Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію"
а тут по суті і не треба "вийо..."
Відповісти
Останні новини
Прокуратуру Волині зацікавили слова Клімчука про землю «на шару»
10 січень, 2013, 17:25