Волинські митники попереджають про великі черги перед Різдвом

Волинські митники попереджають про великі черги перед Різдвом
1-11 грудня пункти видачі дозволів Державної служби України з питань безпеки на транспорті масово видали 5 тисяч одноразових дозволів на поїздку по території Польщі при виконанні перевезень пасажирів та вантажів автомобільним транспортом у міжнародному сполученні.

Це спричинило рекордну для 2017 року чергу вантажівок у пункті пропуску «Ягодин» в напрямку виїзду з України. У дні пікового навантаження вона сягала 20 км, - інформує Волинська митниця ДФС.

Станом на 18 грудня черг вантажних автомобілів на виїзд з України у МАПП «Ягодин» не спостерігається. Митні формальності щодо експортних вантажів, які очікували в цій черзі, завершені. Автоперевізники рушили до європейських точок призначення відповідно до укладених з експортерами договорів.

Волинська митниця ДФС, аналізуючи досвід попередніх років, прогнозує можливе утворення черг у пункті пропуску «Ягодин» тепер уже у напрямку в’їзду в Україну. Адже усі українські міжнародні перевізники, які масово завершують цьогорічні зовнішньо-економічні контракти, будуть намагатися повернутися з Республіки Польща до Різдва Христового за григоріанським календарем (25 грудня).

Нагадую, що згідно з технічними характеристиками та міжнародними договорами з суміжною стороною максимально допустима здатність пункту пропуску «Ягодин» для вантажних автомобілів в режимі «імпорт» (так само як для «експорту») становить 200 одиниць за зміну (400 за добу), - звертається до перевізників начальник Волинської митниці ДФС Віктор Кривіцький.

Він закликає водіїв до ретельного планування зворотних з Польщі рейсів, в тому числі – через постійний моніторинг сервісу Державної прикордонної служби України КОРДОН ONLINE.

Саме цей державний орган має повноваження здійснювати контроль за додержанням режиму у пункті пропуску (зокрема щодо в’їзду (прибуття), тимчасового перебування, пересування, виїзду (вибуття) з пунктів пропуску усіх категорій осіб, типів транспортних засобів, вантажів та товарів. Камери спостереження прикордонників працюють у реальному часі і можуть допомогти обрати найоптимальніший з точки зору очікування маршрут повернення в Україну через існуючі на українсько-польській ділянці кордону пункти пропуску.




Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Волинські митники попереджають про великі черги перед Різдвом
19 грудень, 2017, 11:11
У ФК «Волинь» - поповнення
19 грудень, 2017, 10:46