Українців попереджають про масштабні кібератаки на свята

Українців попереджають про масштабні кібератаки на свята
В період новорічних свят можлива серія масштабних кібератак на українські енергомережі.

Про це пише The Atlantic, – повідомляє канал 24.

Фахівці з кібербезпеки помітили зростання активності з боку хакерів. І запевняють, що вже є свідчення про можливу нову кібератаку.

За словами засновника та керівника компанії з промислової кібербезпеки Dragos Роберта Лі, останніми тижнями він помітив незвичне зростання діяльності в Україні тієї ж групи осіб, які провели напад 2016 року. Тоді в середині грудня хакери здійснили повністю автоматизовану атаку, яка в реальному часі зірвала роботу Київської станції енергопостачання і спричинила відключення, які тривали в столиці декілька годин.

У статті зазначається, що група не вела діяльності в Україні з часу останнього нападу і до середини листопада 2017 року.

«За нашими оцінками, було б повністю раціонально очікувати проведення атаки цього місяця», – попередив Лі.

Видання припускає, що активізація діяльності хакерів може бути розвідкою, підготовкою до наступної операції або методом залякування.

«Нападники можуть провести атаку, якщо вони переконані, що це принесе їм користь і що ризик того, що їх спіймають, є достатньо низьким», – зазначив фахівець інституту SANS Майкл Ассант.

Експертів особливо непокоїть можливість широкого розповсюдження вірусу або можливість того, що кібератака триватиме більше, ніж один день. А також будь-яка ймовірність зриву роботи телекомунікацій або диспетчерської системи літаків.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.