Київський режисер оплатив рекламні плакати Волинського військового музею. ФОТО

Київський режисер оплатив рекламні плакати Волинського військового музею. ФОТО
Київського режисера Андрія Приймаченка настільки вразив Волинський регіональний музей українського війська та військової техніки у Луцьку, що він вирішив розрекламувати його жителям та гостям міста.

Андрій Приймаченко - корінний киянин. До Луцька він приїжджає не часто. Останнього разу знімав кліп для луцького гурту «Фіолет». Тоді, влітку 2012 року, і відкрив для себе Волинський регіональний музей українського війська та військової техніки.

«Чесно кажучи, я тоді гуляв центром, і заблукав трохи у вуличках. Дивлюся, стоять літаки, військова техніка. Мене тоді цей музей дуже вразив, бо я цікавлюся технікою, і вразило те, в якому воно все стані було. Образливо, що така техніка так зберігається», - згадує Андрій Приймаченко.

Оскільки в Києві окрім режисури Приймаченко займається креативною агенцією «Провокатор», то вирішив допомогти місту популяризувати музей. Розробив кілька варіантів макетів та один з них розмістив восени 2012 року над магазином «Панно» на проспекті Волі в Луцьку (на фото).

«Це був пробний варіант. Там цей рекламний щит губиться. Картинка розрахована на окремі біл-борди. Але ми розмістили його, аби просто зацікавити керівництво музею, що їхні послуги можна популяризувати», - каже Приймаченко.

З фото «пробної» реклами режисер пішов до керівництва музею. Втім ідею рекламуватися там сприйняли скептично.

«Видно, що директор музею фанат своєї справи, але має ретро-погляди. Експонати варті уваги. Якби вони були в Америці, то вже певно би національний музей якийсь створили би», - зазначає Приймаченко.

Він розповів, що в музеї з ідеями його відправили до управління туризму. Там направили до «Луцькреклами» і запропонували розмістити цю рекламу в якості соціальної, тобто безкоштовно. Втім, соціальною рекламою в Луцькраді, рекламу музею не визнали.

Тому режисер вирішив за власний рахунок розмістити біл-борди з рекламою музею по Луцьку. Реклама висить починаючи з січня. На ній зображене фото турбіни винищувача та реквізити музею. Загалом ентузіаст витратив з власної кишені кілька тисяч гривень для оренди 5 рекламних площ.

«У вас є чим привабити туриста, але це ніяк не використовується», - констатує Андрій Приймаченко.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: туризм
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 7
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Слишком креативно для нашего села. Реклама банного борделя выглядит хоть и попроще, зато читаема и понятна.
Відповісти
Вывеска базарчика "Живі квіти" более читабельна, хоть и в углу...
Відповісти
Вот до тех пор, пока население города, подобно тебе, будет думать, что нечто есть задофигакреативным для Луцка, до тех пор и будем в заднице сидеть.
Відповісти
Инициатор рекламы, конечно, молодец, но лучше смотрелся бы самолет, ну или стилизованное изображение самолета.
Відповісти
Більше схоже на пральну машину. На жаль, не зрозуміло і не креативно. А на стіні вся "компанія" нижче плінтусу. Так і хочеться дати по-руках за таку "творчість".
Відповісти
Луцьк має славетну історію як місто авіаторів.
В Луцьку базувався бомбардувальний авіаполк, був штаб бомбардувальної авіадивізії, багато вулиць названі іменами великих льотчиків, в нашому місті величезна кількість авіаційних пам'ятників, в Луцьку проживає кілька тисяч воїнів-авіаторів і авіаторів ЦПФ, функціонує потужний аероклуб.
Полк за містом розформували, авіамістечко на Привокзальній закинули і розвалили, тепер і за авіаційні пам'ятники міста взялися. При в'їзді в місто з боку Рівного красувався МіГ-17. Де він?! Пам'ятник К.К.Арцеулову на повороті ул.Гулака-Артемовського розвалений, металеву спіраль майже повністю відірвали, меморіальну дошку зняли.
Депутати Луцької міськради на сесії в травні 2012 року збирались ліквідувати й ІЛ-18Б, що стоїть на проспекті Молоді і є своєрідною візитівкою міста - громадськість не дала.
Літак є одним із 64 літаків Іл-18Б, які були побудовані в 1958-1959 роках. Літак перегнали на аеродром в Прилуцькому, після чого тягачем дотягли на 33-ий квартал.
На початку 80-х він використовувався як дитячий кінотеатр. На початку 90-х ‒ як заклад харчування і називався «Бар-літак». Нині салон літака закритий, а територія навколо загороджена й використовується як платна стоянка для автомобілів.
Вся ця спадщина могла б дати початок туристичному маршруту "Луцьк авіаційний", натомість все знищується...
Авіатехніку в музеї на вул.На Таборищі малолітні вандали руйнують прямо на очах в охорони музею. Су-24 розмалювали в кольори національного прапора, зафарбувавши тим самим всі написи та емблеми на борту літака, що представляють унікальну історичну цінність. У МіГ-23 зафарбували фарбою ліхтар кабіни, який повинен бути прозорим. У Ан-2 розбили засклення кабіни пілотів і пошкодили обшивку площин крила. І ЦЕ В МУЗЕЇ на музейних експонатах!
Відповісти
Директор дійсно фанат. Пропагує тільки радянський період, такі і публікації. Дивно, що вивіску не змінив до цього часу.
Відповісти
Останні новини
Київський режисер оплатив рекламні плакати Волинського військового музею. ФОТО
11 січень, 2013, 09:58