Волинські нардепи Палиця і Мартиняк підтримали кандидатуру «сім’ї Януковича»

Волинські нардепи Палиця і Мартиняк підтримали кандидатуру «сім’ї Януковича»
Народні депутати Ігор Палиця та Сергій Мартиняк, обрані у мажоритарних округах Волині, голосували за призначення новим головою Національного банку України Ігоря Соркіна, внесеного на розгляд президентом Віктором Януковичем.

Нагадаємо, за його кандидатуру нардепи віддали 231 голос.

Як свідчать результати голосування за проект Постанови про призначення Соркіна І.В. на посаду Голови Національного банку України, повністю підтримали фракції Партії регіонів та Комуністичної партії України. В тому числі, Соркіна підтримали волиняни Катерина Ващук, Григорій Смітюх, Адам Мартинюк.

Також за кандидатуру Соркіна проголосувало 13 позафракційних депутатів. Зокрема, як свідчать результати голосування, кнопку «за» натисли Ігор Палиця, обраний нардепом у Луцьку, та Сергій Мартиняк, обраний у парламент в мажоритарному окрузі з центом у місті Горохові.

Двоє інших волинян-позафракційників – Ігор Єремеєв та Степан Івахів – відсутні на сесії.

Члени опозиційних фракцій, в тому числі й депутати з Волині, або не голосували, або тиснули кнопку «проти»

Нагадаємо, серед депутатів Верховної Ради – дванадцять волинян. Це регіонали Григорій Смітюх, Катерина Ващук, член «Батьківщини» Микола Мартиненко, ударівець Юрій Савчук, свободівці Євген Мельник, Анатолій Вітів і Валерій Черняков, комуніст Адам Мартинюк, а також самовисуванці Ігор Палиця, Ігор Єремеєв, Степан Івахів та Сергій Мартиняк.

Кого підтримали Палиця й Мартиняк?

Інтернет-видання Українська правда назвала нового гласу Нацбанку «втіленням прагнень Сім'ї Януковича контролювати друкарський верстат держави».

Соркін народився 1967 року в Донецьку. З липня 2002 по липень 2010 він очолював відділ банківського нагляду Донецького облуправління НБУ.

Після перемоги Януковича Соркін став заступником тодішнього глави НБУ Володимира Стельмаха у липні 2010-го.

Сьогодні Соркін є беззаперечним продовженням Сергія Арбузова на посаді глави НБУ. Лише один факт - дружина Соркіна, в минулому лікар-стоматолог (як і син президента), з березня 2011 року працює заступником голови правління в «УкрБізнесБанку», що належить Януковичу-молодшому та яким керував Арбузов до перемоги Януковича-старшого.

Ще один факт - син Соркіна працює в аудиторіській фірмі «УкрВостокАудит», що обслуговує »УкрБізнесБанк» сина Януковича, пише Українська правда.

А споріднена структура «УкрВостокАудиту» - компанія «Партнер-Аудит» - веде донецький інститут «ЮжНИИгипрогаз».

Члени родини Ігоря Соркіна мешкають у Москві. Зокрема, його батьки. Так, у біографії майбутнього керівника Нацбанку вказано, що Соркін Вячеслав Ісакович, народився 1944 року в місті Ставрополі, зараз є заступником директора департаменту інвестицій та будівництва ВАТ «Газпром» та проживає у російській столиці.

Мати, Соркіна (Детюк) Лариса Володимирівна, народилася 1943 року в місті Свердловську, пенсіонерка, живе також у Москві.
Сестра Соркіна - Долгіх Влада Вячеславівна, очолює юридичну службу донецького «Інституту ЮжНИИгипрогаз» - що розшифровується як «Южный научно-исследовательский институт по проектированию объектов газовой промышленности».

Акціонером цієї структури є «Газпром», а батько Соркіна - членом наглядової ради як представник російської монополії.

Іншими словами, донька Соркіна-старшого виявилася головним юристом у донецькій структурі, куратором якої є її батько з Москви.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 19
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Разве кто-то сомневался?
Відповісти
так багато хто і сам Палиця переконував, що веде боротьбу проти режиму Януковича і проти Бориса Клімчука, який тероризує його. навіть мітинг був.
Відповісти
Я про здравомыслящую часть населения. Лохторат не в счет.
Відповісти
Факти-фактами. Але зА версіює Волиньпост Палиця і Мартиняк взяли собі тай вирішли. Упереджене трактування зашкалює. Крапка.
Відповісти
игорек так держать! за яныка! за родину!
Відповісти
це все дуже добре. але коли врешті-решт декан історичного факультету Східноєвропейського університету Анатолій Шваб та ректор того ж потужного університету Ігор Коцан в присутності тисяч студентів та викладачів, вчителів, а також мера Луцька Миколи Романюка та його заступника Святослава Кравчука нагородять шановного Ігоря Петровича Палицю за віддане служіння сім'ї Януковича орденом і грамотою?
Відповісти
Палиця дуже хороший друг Яника меншого..... Зрозуміло кого він підтримує...
Відповісти
бабло перемагає добро вкотре..
Відповісти
При союзе раньше были друзья детей и народа, а теперь друзья яныка...
Відповісти
так його немає в україні
Відповісти
А ти відки знаєш, щор нема. Не спав з тобою, то це не значить, що нема. Зі мною теж не спав, але допускаю, що є.
Відповісти
Гордість Волині!
Відповісти
Лучани я вас вітаю, обрали гідного кандидата,а то вмієте тільки на бідних полішуків гнати,в своє корито заглядайте)))
Відповісти
Не бачу проблеми
Палиця голосував бо йому так видніше
Для Волині це як?
Та ніяк
От коли на Волинь гроші перестануть надходить тоді спитаємо у Ігоря
Стільки гніву на нього зарано
Дайте йому час
А цікаве питання чи голосував він за звільнення Тимошенко і Луценко?
Відповісти
Коли гроші на ВОлинь перестануть надходити, питайте не в Ігоря, а в Кабінету міністрів.

А кому видніше, як голосував Палиця - питайте у людей, які за нього голосували. Чи підтримують вони рішення того, хто їм мало не ноги цілував, аби його обрали.

І гнів на нього - якраз за його цинічне ставлення до лучан під час виборчої кампанії.

Ви, шановний Стас, багато раз бачили палицю на вулицях міста?
Казати, що на Палицю нема за що ображатися лучанам (у звязку з його голосуванням за нового начальника НБУ) - не зовсім мудро
Відповісти
А ви, серйозно вважаєте, що гуляючий вулицями Луцька Палиця, серйозно покращить життя лучан? Як на мене - хай взагалі не являється, але працює у ВР як належить.
І тицькатися хто за кого голосував - те ж упереджено. Хоч Соркін, хоч Суркір - потрібен результат роботи. А про це говорити зарано
Відповісти
Люди, які за обрання Палиці депутатом голосували - взагалі далі власного носа не бачать і політикою не цікавились і не цікавляться. "Ми - люди темні, нам аби гроші (лавочку під під"їзд, сонячний годинник)!"
Відповісти
А главное - здесь наверняка пишуть те, кто работал на выборах на того самого Палицу, Климчука, Януковича и прочих. Не стыдно СЛИЗНЯКИ?
Відповісти
Вибрали олігархів Волині)) і хочуть щоб вони зробили пакращення)) Рабів вони з вас тільки зроблять....
Відповісти