На кордоні з Польщею запрацювала система швидкого пропуску туристів

На кордоні з Польщею запрацювала система швидкого пропуску туристів
На волинських пунктах пропуску через кордон, спільних з польськими, запровадили систему швидкого пропуску туристичних автобусів eBooking.

Про це йшлося 11 січня під час презентації проекту.

Як розповів інспектор митного пункту пропуску Дорогуськ Республіки Польща Мартин Харасін, система передбачає реєстрацію транспортного засобу з пасажирами на сайті за одну добу до перетину кордону.

За цей час, пояснив польський митник, працівники митниці зроблять усю необхідну перевірку, яку раніше робили тільки тоді, як автобус прибував на пункт пропуску. Відтак автобусові з туристами вже не доведеться чекати довго, що прискорить рух черги.

Система діє на в'їзд і виїзд з Польщі. Реєстрація автобусів за добу до перетину є безкоштовною для всіх туроператорів та перевізників. Це можна зробити за адресою granica.gov.pl/ebooking.

Начальник митного пункту пропуску Дорогуськ Республіки Польща Томаш Вроновський зазначив, що дія проекту не поширюється на приватні автомобілі з невеликими групами людей. Проект працює для мікроавтобусів та автобусів. Під туристичними групами маються на увазі також офіційні делегації, спортсмени тощо.

Проект eBooking діє між Польщею, Україною, Білоруссю і Росією.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
справжній європейський підхід. на сайті подана чітка інформація про час очікування на кордоні (до речі, не лише на Волині, а й на Львівщині), контактна інформація до керівництва, відео. Одним словом - актуальна інформація. Відсутність інфрмаційного табло про час очікування на кордоні - сповна компенсується відвідинами даного сервісу. До слова, сторінка не лише для туристичних компаній. Сам користуюсь ще з минулого року - а інформація у ЗМІлише зараз.
Відповісти