ФІФА преміюватиме за інформацію про договірні матчі

ФІФА преміюватиме за інформацію про договірні матчі
Міжнародна федерація футболу ФІФА опублікувала документ, в якому виклала методи боротьби з договірними матчами.

Про це інформує ТСН.

У 2012 році ФІФА проведе низку ініціатив, пов'язаних з боротьбою з договірними матчами, а також вступає в силу програма «WAR» («Війна») - Whisle-blower, Amnesty and Rewards/Rehabilitation Programme. Дослівно вона перекладається як «Інформатори, амністування і винагорода/реабілітація».

Зокрема, з 1 лютого на три місяці ФІФА організовує «гарячу лінію» для гравців, суддів та інших осіб, які хочуть повідомити інформацію про договірні матчі. Цим інформаторам гарантуються захист і конфіденційність. «Гаряча лінія» працюватиме 24 години на добу 7 днів на тиждень.

Крім того, гравці, судді або інші особи, які повідомлять про участь у договірному матчі, будуть амністовані, якщо їхня інформація підтвердиться. До них не будуть застосовуватися дисциплінарні санкції. У той же час ФІФА не гарантує захист від кримінальних покарань, тому що вони знаходяться у віданні органів правопорядку.

Інформатори також можуть отримати матеріальну винагороду, якщо допоможуть розкрити «договірняк». Також їм буде запропонована реабілітація - психологічна чи інша допомога, щоб допомогти подолати труднощі в кар'єрі та житті. До того ж, підписано контракт про співпрацю з Інтерполом - тепер ФІФА може брати участь у розслідуваннях з міжнародною поліцією.

До всього, ФІФА вважає, що зобов'язана не лише розслідувати підозрілі матчі, які вже відбулися. Також потрібно реагувати на підозрілі ставки на матч перед ним і навіть коли гра вже почалася.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
ФІФА преміюватиме за інформацію про договірні матчі
13 січень, 2012, 11:29