Луцьк поділять на будівельні зони

Луцьк поділять на будівельні зони
Нинішнього року в Луцьку затвердять план зонування території міста та завершать розробку самого плану території - на це вже виділені певні кошти.

Про це під час наради в ОДА розповів головний архітектор міста Юрій Казмірук.

Під час засідання архітектори обговорювали Закон України «Про регулювання містобудівної діяльності» та неточності, з якими стикнулись під час роботи. Зокрема, головний архітектор Юрій Казмірук зауважив, що вищезгаданий закон дозволив працювати всім архітекторам по-новому.

Після прийняття парламентом цього закону, рішення з питань забудови території приймаються лише місцевими радами і виконкомами. І тільки із врахуванням вимог містобудівної документації.

Перш за все, на думку Казмірука, кожен населений пункт повинен мати генеральний план. Потому виконати наступні рівні містобудівної документації, а саме: прийняти план зонування території та детальний план території. При умові дотримання усіх цих норм можна буде спростити дозвільні процедури у проектуванні будівництва.

У Луцьку генеральний план міста затвердили ще у 2009 році. Наприкінці минулого року розпочалася робота з розробки плану зонування території. З міського бюджету на це вже виділено 300 тисяч гривень.

«Зонування територій має бути. Надіємося, що в цьому році ця робота буде зроблена. Залишилося ще прийняти детальний план території. Певні кроки вже зроблені», - запевнив головний архітектор Луцька.

Довідка

План зонування території (зонінг) - містобудівна документація, що визначає умови та обмеження використання території для містобудівних потреб у межах визначених зон.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Луцьк
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Луцьк поділять на будівельні зони
13 січень, 2012, 11:07