Від ожиріння помирають частіше, ніж від голоду

Від ожиріння помирають частіше, ніж від голоду
Група дослідників з 50 країн оприлюднила звіт за результатами дослідження, у якому зазначається, що за останні 20 років рівень смертності від надмірної ваги у три рази перевищив рівень смертності від недоїдання.

На думку авторів, їхня доповідь свідчить про "масовий зсув у глобальних тенденціях здоров'я", пише ТСН.

Проаналізувавши статистику смертності за 1990 та 2010 роки, вчені дійшли висновку, що від ожиріння зараз вмирають втричі більше людей, ніж від голоду.

Так, у 2010 році "високий індекс маси тіла" став причиною смерті близько трьох мільйонів осіб. Таким чином, у факторах ризику смерті ожиріння піднялося з 10-ї на 6-ту позицію, у той час як недоїдання займає 8 місце.

У доповіді наголошується, що всі країни, за винятком країн Африки, зіткнулися з тривожним зростанням темпів ожиріння – на 82% по всьому світу в останні два десятиліття.

Тим не менш, в Африці, на південь від Сахари, вбогість раціону, як і раніше, є основною причиною смертей серед дітей та підлітків.

Вчені також встановили, що одними з найбільших "вбивць", як і раніше є серцеві напади та інсульти – на них припадає одна з кожних чотирьох смертей по всьому світу.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Во, всегда говорю, жрать надо меньше. А вы мне, пока толстый похудеет, то худой умрет. Нифига.
Відповісти
І я згідна. Треба в першу чергу звикнути до тієї думки,що солі треба їсти якнайменше!!! І пити багато води, та харчуватися багато раз вдень,але не великими порціями,а не в 8-10год. вечора прийти і за цілий день втоптати 5 мисок борщу, жареної картоплі та відбивних зі свинини!!! От і маємо,самі винні, а ще чаю попити з вафлями з супермаркету чи з тортом і тоді вазаглі "кайф" та піти спати...
Відповісти