В УПЦ (МП) відреагували на акцію протесту в Луцьку

В УПЦ (МП) відреагували на акцію протесту в Луцьку
У Волинській єпархії УПЦ (МП) прокоментували акцію #принесиляльку, яка відбулася вЛуцьку 10 січня.

Свою позицію щодо цієї події у Facebook опублікував речник єпархії Олег Точинський.

«Осередки громадських організацій С14 та «Національний альянс», які діють у місті Луцьку, вирішили вшанувати храми УПЦ міста Луцька своєю увагою. На парканах вони, не будучи оригінальними, розташували м'які іграшки, а ще - розвісили листівки з закликами «Геть московського попа» та «Ми мусимо завершити розпочате нашими дідами-прадідами». Дуже цікаво, про яких дідів-прадідів вони говорять? Чи не про тих, які куполи з храмів валили, а віруючих на Колиму засилали. Переконаний, що у виконавців цієї акції, як мінімум один-два діди-комсомольці назбираються. Але то таке...» - йдеться в його дописі.

Точинський стверджує, що радий і втішений з того, що молодь має активну громадянську позицію, однак прикро, що наявний потенціал спрямовується на подібні речі.

«Якщо вже мова зайшла про дітей (хоча не розумію, до чого храми Волині, коли ситуація трапилась у Запоріжжі), то довідково хотів би повідомити, як Волинська єпархія УПЦ підтримує УКРАЇНСЬКИХ дітлахів, скільки сил та часу на це витрачається і тому подібне», - зазначив він.

Речник Волинської єпархії УПЦ (МП) перелічив благодійні заходи, які організовує єпархія.

«Отже, щороку, починаючи з глибоких 90-х (коли подібних організацій навіть не існувало), або вже кілька років поспіль за сприяння та безпосередньої участі нашої Церкви відбувається наступне:

1) Щорічний благодійний Різдвяний концерт (зібрані в часі фестивалю кошти спрямовуються на потреби УКРАЇНСЬКИХ дітей-сиріт);
2) Щорічний благодійний фестиваль «Волинський благовіст» (зібрані в часі фестивалю кошти розподілюються по різнопланових організаціях, серед яких і реабілітаційні центри для дітей з обмеженими можливостями, сиротинці, різноманітні громадські організації, тощо).
3) Від початку АТО на Донбасі, Волинська єпархія регулярно підтримує дітей, батьки яких загинули, захищаючи Україну. (Інформацію можуть підтвердити ГО «Меценати для солдата», ГО «Спілка ветеранів АТО Волині» і т.д..).
4) З нагоди великих свят (Різдво, Пасха) Волинська єпархія щороку долучається до підтримки дітей, позбавлених батьківського піклування та опіки, дітей-інвалідів, тощо», - йдеться в дописі.

«І це все, не говорячи про постійну співпрацю з іншими громадськими організаціями, медичними закладами. І тим більше, не говорячи про те, що за сприяння Волинської єпархії УПЦ було звільнено з полону кількох українських військових, серед яких Роман Лановий, Валерій Холонівець, Віктор Михальчук та інші», - додав Точинський.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 17
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Хоч не дуже люблю МП , але сказав Олег правду!
Відповісти
Коли цей служитель культу припинить істерики?
Відповісти
Правильно хлопці роблять!
гнати треба тих московитів з Української землі!!!
Відповісти
А в мого кума ковра зі стіни вкрали, порадьте шо робити.
Відповісти
Правильно написано! Цей Олег не бреше!
Відповісти
Стільки благодійних акцій, як проводить УПЦ МП не проводить жодна інша організація!!
А наших людей на дурне як запали!!!Не будуть знати що і до чого, а бігти будуть і ворожнечу розпалювати.
Ну просто цікаво, скільки віруючих в Бога, дійсно віруючих, не популістів, взяло участь в акції????
По перше, давно відома істина- всі акції проплачені в Україні. Все проплачено. Бо люди продажні.
Тому хочете КП-ходіть, дорогі люди, ХОДІТЬ І ВІРТЕ. Бо вам МП заважає, а самі дорогу в церкву забули. Будь-яку!!!
Відповісти
Говорити можна багато, але відмова Онуфрія встати і вшанувати у ВРУ пам"ять загиблих українських бійців красномовніша за все...
Відповісти
хай би скільки москальська церква не прикривалася хорошими справами, всеодно підкоряються вони московії. яка зараз воює з Україною. а московія завжди хоче одного. знищити українську державу. не одного послідовника МП понесло в ДНР-ЛНР наших хлопців убивати. Юда теж був з Христом, шось хароше помагав робити. а потім зрадив.
Відповісти
"Так по чем опиум для народа?"
Відповісти
Тільки чомусь всі забувають дописати, що організатор цієї "акції" Гудименко, є діючим членом партії "Свобода", а це багато чого пояснює...
Відповісти
забава аж до раня, ех, забава цілу ніч! Провінційні актори недолугої виставки...
Відповісти
МП взагалі треба було заборонити як комунізм в Україні, до цього часу думав тільки у селах де крім церкви МП більше нічого нема і люди сліпо вірять всьому що каже "батюшка" особливо люди старшого віку "янукович наш президент, війни на сході нема, молебень чи за здоров'я солдата який воює на сході захищаючи українську цілісність і сувернітет, зніми український прапор з автомобіля бо не освятить і т.д." та виявляється і молодь в містах нічим не відрізняється.
І якщо хтось не знає історії то все таки хрещення в києві було а не в москві та через нашу темноту і довіру сусіду ми втратили свою церку. А на рахунок визнання європою чи світом КП навіщо ? хай для початку виконають умови будапештського меморандуму і релігія в україні підкорюється Мін Освіти і Науки а не якійсь Європі
Відповісти
Якщо МП хвалитьсязвільненням наших хлопців, то це ще раз підтверджує, кому вони служать!
Відповісти
Спочатку завдяки МП війна на Сході почалась, а потім МП ж допомагає постраждалим на війні. Норм, старий чекістський прийом. Самі створили проблему - самі "вирішили".
Відповісти
МП-московська політична секта, яка не має ніякого відношення до віри та Бога, а використовує релігію виключно в інтересах ерефії!
Відповісти
Це Ваше пряме призначення???? Ви працюєте на замовлення????
Відповісти
Церква тут взагалі нідочого.Всі проблеми створює наша жидівська влада.Ви православні гнобіть один одного,а жиди посміються.В нас люди вже геть подуріли,але бог один і він усе бачить.Схаменіться.Від кари божої ще ніхто не заховався.Виб хоч перед тим як накаляти страсті поцікавились чому так сталось що стало дві церкви КП і МП
Відповісти
Останні новини
В УПЦ (МП) відреагували на акцію протесту в Луцьку
10 січень, 2018, 23:01