Студенти можуть лишитися без пільгового проїзду в транспорті

Студенти можуть лишитися без пільгового проїзду в транспорті
У Верховній Раді зареєстрували законопроект про вищу освіту, у якому не передбачено право студентів на пільговий проїзд.

Про це повідомила член Молодіжної ради при Кабінеті міністрів Анастасія Сабова, повідомив телеканал новин 24.

"У проекті закону від опозиції, який наразі розміщений на сайті парламенту, є стаття №24, яка стосується прав та обов’язків студентів. Зокрема, там передбачено право на вибір форми навчання під час вступу до вищого навчального закладу, на безпечні і нешкідливі умови навчання, праці та побуту, на безкоштовне користування бібліотеками, інформаційними фондами, навчальною, науковою та спортивною базами вищого навчального закладу. Аналогічні норми є і в 54 статті чинного закону про вищу освіту", - стверджує Сабова.

Однак, як запевняє член Молодіжної ради, чомусь народні обранці прибрали звідти положення про те, що студенти вищих навчальних закладів, які навчаються за денною (заочною) формою навчання, мають право на пільговий проїзд у транспорті.

Вона уточнила, що зараз студенти мають, наприклад, 50% знижки на проїзд у залізничному транспорті "і ці знижки реально економлять стипендію і кошти батьків".

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Студенти можуть лишитися без пільгового проїзду в транспорті
16 січень, 2013, 10:50