Поляки ще не покарали консула, через якого на Волині загинула жінка

Поляки ще не покарали консула, через якого на Волині загинула жінка
Польська сторона, якій передали усі матеріали справи щодо ДТП на Волині за участі польського консула, ще не винесла свій вердикт.

Про це 17 січня під час прес-конференції повідомив начальник слідчого управління УМВС України у Волинській області Анатолій Петрушин.

Нагадаємо, аварія сталася 26 серпня неподалік селища Голоби Ковельського району. Консул Єжи Юзеф Зімни збив жінку, яка їхала на велосипеді йому назустріч.

«Нами було проведено основний масив слідчих дій, які можна було зробити за відсутності самої особи. Тому що практично за тиждень після ДТП консул покину межі нашої держави, і у нас не було змоги провести весь комплекс слідчих дій, які зазвичай проводяться в такій категорії справ», - зазначив Петрушин.

«Однак завдяки тим діям, які вдалося провести, було доведено, що водій порушив правила дорожнього руху і саме він став винуватцем цієї дорожньо-транспортної пригоди», - зазначив міліціонер.

Втім Петрушин зазначив, що у зв’язку з тим, що консул мав дипломатичну недоторканість, засудити консула за українським законодавством неможливо. Справу передали до Польщі, і її розслідуватимуть вже у сусідній державі. Згідно із законодавством про результати справи польська сторона зобов’язана повідомити українську.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: ДТП
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Разве кто-то сомневался?
Відповісти
Треба було козакам більше ляхів перерізати!
Відповісти