У 2013-му міліція Волині обіцяє посилити відеоспостереження

У 2013-му міліція Волині обіцяє посилити відеоспостереження
Минулоріч на Волині зареєстровано 486 злочинів, 157 із яких залишаються нерозкритими.

Про це під час прес-конференції 17 січня повідомив заступник начальника управління МВС України у Волинській області Володимир Поліщук (на фото), повідомляє прес-служба відомства.

Полковник міліції відзначив, що 2012-й для правоохоронців був надзвичайно важким, адже в країні відбулася фінальна частина чемпіонату Європи з футболу, а також вибори народних депутатів. Однак, незважаючи на те, що міліціонерам чимало часу довелося нести службу в посиленому режимі, зі своєю роботою впоралися. Тому грубих порушень громадського порядку не допущено, кажуть у міліції.

Щодо виборчої кампанії, то на території області зареєстровано 126 адміністративних правопорушень і порушено три кримінальні справи (за двома – прийняті рішення, одна – призупинена).

«2012 рік ознаменувався вступом у дію нового Кримінально-процесуального кодексу України. Багато змінилося в роботі міліціонерів, однак нічого страшного не відбулося», – зауважив Володимир Поліщук.

Розповів полковник міліції також про те, що кожної доби на охорону громадського порядку залучається 220-230 правоохоронців, а також військовослужбовці та члени громадських формувань.

Однак, незважаючи на це, протягом 2012 року в громадських місцях по області зареєстровано 486 злочинів, 157 із яких залишаються нерозкритими. Тому з метою підвищення ефективності забезпечення правопорядку та розкриття злочинів слід встановлювати у місцях масового скупчення та відпочинку людей камери відеоспостереження, каже полковник.

«Відеоспостереження – це той фактор, який реально допоможе знизити рівень злочинності. Тому у 2013 році ми активно разом із органами місцевого самоврядування та виконавчої влади працюватимемо в цьому напрямку», – запевнив Поліщук.

Крім того, на прес-конференції стало відомо, що 2013-й визначений роком дільничних інспекторів міліції, тобто пройде під знаком служби, працівники якої найтісніше спілкуються із населенням.

«Дільничні інспектори міліції – це працівники органів внутрішніх справ, на яких покладено чи не найбільше обов’язків. Це міліціонери, які працюють безпосередньо з людьми, спілкуються з ними на дільниці, можуть допомогти справою і порадою. Тому наше завдання працювати так, аби рівень довіри громадян до міліції зростав», – акцентував начальник міліції громадської безпеки.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: міліція
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У 2013-му міліція Волині обіцяє посилити відеоспостереження
18 січень, 2013, 12:28