У Луцьку встановлять пам’ятник В’ячеславу Хурсенку

У Луцьку встановлять пам’ятник В’ячеславу Хурсенку
У Луцьку може постати пам’ятник відомому українському співаку і композитору В’ячеславу Хурсенку – уже оголосили конкурс на кращий варіант пам’ятника і місця його встановлення.

Проведення конкурсу на краще місце для пам’ятника і його ескіз ініціював благодійний фонд Олександра Лазорка «Волинь має майбутнє».

При цьому організатори конкурсу наголошують, що місцем для пам’ятника В’ячеславу Хурсенку мусить бути територія у центральній частині Луцька.

Конкурс триває до 5 лютого включно.

Відібравши три найбільш вдалі пропозиції, організатори влаштують опитування, запропонувавши громадськості вибрати з них найкращий варіант.

Найбільш достойну пропозицію місця розташування та найкращий ескіз пам’ятника обіцяють подати на розгляд до Луцької міської ради.

Ініціатор проекту – благодійний фонд Олександра Лазорка «Волинь має майбутнє».

Усіх, хто має бажання й можливість взяти участь у конкурсі, організатори просять надсилати свої пропозиції на електронну адресу [email protected]

Довідка

В'ячеслав Хурсенко - уродженець Луцька. Тут він закінчив музичну школу й училище. Здобув медичну освіту за спеціальністю фельдшер-акушер. Починаючи з дев'яностих років минулого століття, став відомий, як співак, композитор (зокрема, завдяки участі у фестивалі "Оберіг"), висококласний віолончеліст.

Хурсенко помер у 2009 році у віці 43 років.

Хурсенко - автор і виконавець пісень "Соколята", "На острові чекання", "Сповідь", "Панує ніч", "Я тебе розлюбив", "Віра, Надія, Любов", "Шалений час", "До рідного дому", "Ковток вина".

На музичному конкурсі молодих талантів "Нова хвиля-2009" в Юрмалі український співак Владислав Левицький виконав головний хіт Хурсенка - пісню "Соколята".



Пісні Хурсенка звучать у фільмах відомого режисера Оксани Байрак "Жіноча інтуїція" та "За два кілометри до Нового року" (з сайту pisni.org.ua).

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Хурсенко
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 14
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
На місці сонячного годинника
Відповісти
100%. Кращого місця не знайти. Знести цей пам'ятник паличній глупоті - сонячний годинник та встановити на його місці невеликий камерний пам'ятник Хурсенку. Можливо це буде сидяча постать за столиком з кавою?..у тіні дерев, вже на жаль, облуплених (добре, що не почали зносити куполів Собору, бо ж кидають тінь на дебільний екваторіальний годинник).
Відповісти
Безперечно,у покійного В"ячеслава Хурсенка були суперові пісні,але щоб ставити пам"ятник саме у центральній частині міста - це, як на мене занадто. Це те саме, що було з пропозицією екс-мера Шиби, який у відповідь на пропозицію назвати одну з вулиць облцентру ім"ям Богдана Ступки запропонував перейменувати вулицю ім"ям Богдана Берези. Це, як на мене, приклад провінційної обмеженості. Прирівняли Ступку з Березою!
Відповісти
Достойна ідея, я вважаю. Шкода, що поштовхом до цього стали знову ж вибори а не громадянська свідосість, місцевий патріотизм чи любов до музики... але хай так, як ніяк. Сподіваюся, конкурс пройде вдало. А ще більше сподіваюся, що цей конкурс не вплине на рішення лучан голосувати за найдостойнішого, а не за того, у кого штаб найкреативніший...
Відповісти
Сквер навпроти обласного управління МВС. І затишно, і в центрі
Відповісти
Ага, справа від сонячного годинника,
а зліва самому Лазорку.
Відповісти
Вже один пам'ятник в Луцьку поставили. Хай би закінчили той проект, а тоді бралися б за новий.
Відповісти
А хтось знає, можливо, editor, цей Олександр Лазорко часом не син останнього волинського перщого секретаря обкому КПУ? Як правило, всі їхні дітки стали бізнесменами і "благодійниками".
Відповісти
Так-таки-так! Синок! І пикою в татка вдався!
Відповісти
Шановний "волинянин", якщо Ви погано знайомі з творчістю Славка Хурсенка, або поки що не можете осяйнути всю ґеніальність його пісень, то раджу Вам ще і ще раз послухати ті всі пісні більш уважно. На жаль, у більшості з глядачів існує думка, що чим частіше Артиста показують по ящику, тим він краще. Хурсенко ніколи не ходив на поклон до жодних власників каналів - це єдина причина того, що його не так добре знали, як, напріклад, митця Олега Скрипку :) На жаль, Славко Хурсенко при житті не був відмічений владою ніякими званнями, то може хоч у Людей він заслужив пам"ятник у самому центрі міста ?
Відповісти
Абсолютно згідна з Дмитром. Хурсенко - це гордість нашого міста, одна його пісня "Соколята" вже заслуговує на памятник, а у нього таких багато. Я, правда, теж не підтримую ідею самого центру - бо це паплюжитиме ідею самого памятника, там просто молодь з пивом і веліками буде тусуватись. Варто подумати про щось символічне, що буде характеризувати його велич - це може бути і навпроти Палацу культури, і в парку, в якомусь затишному куточку, чи може ще якась ідея зявиться гарна.
Відповісти
Шановний уродженцю Одещини пане Дмитре! Я погоджуюсь з волинянином. Щодо В'ячеслава - не применшую його заслуг, хоча й знаю, що записати нотами свою музику він був не здатний і звертався до третіх осіб (до речі, моїх знайомих), хоча це ніяк не робить його талант меншим. Так, для Волині - це справді видатна особистість, такого рівня людей практично немає. Але скільки там того центру Луцька? Невже весь центр має кишіти пам'ятниками? І ще одне - хотілось би щоб монумент був простим, людяним, а не в радянському дусі.
Відповісти
Підтримую. Але в сквері напроти обласних ментів не можна. Це - прокляте місце і буде посмертною наругою над Славком. Не обовязково в центрі міста, можна десь в тихенькому скверику на іншій затишній вуличці. В Києві стоїть памятник Соловяненку в скверику напроти будинку, де він мешкав (на Інститутській). Хоч Хурсенко не міг записати ноти, але він ближчий до серця шанувальників його таланту, ніж ті, хто сьогодні можуть записати музику і трусять під неї порожніми яйцями на столичних сценах. Ще скажу Шибі, що Ступка і Береза - це як Немирович-Данченко і Шиба. Шиба своє затуркане село називає центром цивілізації Європи. В селюка свої стандарти.
Відповісти
Лазорко, поставь памятник борцам-антифашистам.Которые погибли на независимость Украины. Паше Совельевой!
Відповісти