В Одесі «свободівці» побилися з антифашистами на святі Дня Соборності. ВІДЕО

В Одесі «свободівці» побилися з антифашистами на святі Дня Соборності. ВІДЕО
22 січня, у День Соборності в Одесі виникла бійка між представниками антифашистського руху «Єдність» і представниками партії «Свобода».

Близько 10 ранку під час покладання квітів у парку ім. Тарасу Шевченку біля пам'ятника Кобзареві зібралися представники антифашистської організації «Єдність» і «Партії Сталіна» з плакатами «вождя народів» і портретами «ворогів народу» в кількості близько 40 осіб, повідомили ФАКТИ.ICTV.

Вони заявили, що не зрушить з місця, оскільки на цьому місці повинен розпочатися мітинг «Свободи» та інших націоналістичних політорганізацій. Правоохоронці запропонували мітингувальникам розійтися, щоб уникнути конфлікт, але ті відмовилися, розгорнувши прапори своєї політсили.

Представники антифашистського комітету заявили заступникові начальника ГУ МВС Дмитру Фучеджі, що червоно-чорні прапори ВО «Свобода» неприпустимі на сьогоднішньому святкуванні, на що він відповів, що «партійна символіка офіційно не заборонена», повідомляє видання.

У свою чергу народний депутат, лідер обласної організації «Свобода» Павло Кириленко на питання журналістів, чи очікуються сьогодні провокації і силове протистояння, відповів: «Тут є особи, які відповідають за правопорядок».

Через кілька хвилин на місце прибули близько сотні представників «Свободи» та інших націоналістичних політсил, які також розгорнули свої прапори і пішли до пам'ятника Т.Шевченку. Як тільки вони підійшли до підніжжя монумента, де стояли антифашисти і «сталіністи», почалася бійка, яку, щоправда, дуже швидко розняли правоохоронці.

Як зазначається у повідомленні, біля місця проведення заходу чергувала машина швидкої допомоги і два автомобіля з бійцями спецпідрозділу «Беркут».

Поки про постраждалих не повідомляється. Між конфронтаційними політсилами встановили подвійний міліцейський кордон.

В одеській міліції вже встигли заявити, що ніякої бійки 22 січня біля пам'ятника Тарасу Шевченку не було і все пройшло спокійно.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Правильнее было написать; свободовцы подрались с дебилами.
Відповісти
Останні новини
В Одесі «свободівці» побилися з антифашистами на святі Дня Соборності. ВІДЕО
22 січень, 2013, 15:42