Волинські даішники надають послуги у межах «єдиного вікна»

Волинські даішники надають послуги у межах «єдиного вікна»
На Волині відділ реєстраційно-екзаменаційної роботи ДАІ протягом року обслуговує всіх громадян за принципом «єдиного вікна».

Таким чином у кожного жителя Волинської області є можливість у будь-якому відділі оперативно зареєструвати, перереєструвати чи зняти з обліку транспортний засіб, а також отримати посвідчення водія без врахування місця проживання, повідомили у прес-службі волинської міліції.

Так, уряд прийняв постанову, якою передбачено скасування обов'язкового дослідження транспортних засобів під час проведення їх державної реєстрації (перереєстрації) та ще кілька процедур, які суттєво спрощують процес реєстрації автомобілів.

"Документом передбачено спрощення існуючої процедури державної реєстрації транспортних засобів, зокрема скасування обов'язкового дослідження транспортних засобів під час проведення їх державної реєстрації (перереєстрації) чи зняття з обліку, а також обов'язкового пред’явлення транспортного засобу при перереєстрації у зв’язку зі зміною місця проживання власника та при відновленні втрачених або зіпсованих документів", – розповів начальник УМВС України у
Волинській області полковник міліції Олександр Терещук.

Також діє принцип добровільного експертного дослідження транспортного засобу виключно на письмову вимогу власника.

Власники транспортних засобів матимуть можливість зареєструвати чи перереєструвати їх незалежно від місця своєї реєстрації чи проживання або регіону реєстрації транспортного засобу. Також постановою Кабінету Міністрів передбачена можливість збереження за бажанням власника номерного знака за транспортним засобом при перереєстрації на іншого власника у межах одного регіону.

Що ж стосується водійського посвідчення то при втраті такого документу згідно внесених змін практичний та теоретичний іспити не здаються.

"З метою надання професійної та якісної допомоги громадянам і можливості виконання усіх операцій (реєстрації, перереєстрації, зняття з обліку транспортних засобів, отримання та заміни посвідчення водія) використовується система НАІС, що дає змогу працювати за принципом "єдиного вікна", – акцентував Олександр Дмитрович.

Це допоможе людині в будь-якому населеному пункті незалежно від місця проживання вирішити ті питання, з якими вона звернулася у відділ реєстраційно-екзаменаційної роботи ДАІ.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: ДАІ
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.