Волинський військовий ліцей стоїть на чужій землі?

Волинський військовий ліцей стоїть на чужій землі?
До початку нового навчального року у Луцьку планують відкрити грандіозний спорткомплекс на базі Волинського обласного ліцею з посиленою фізичною підготовкою.

На його добудову з держказни обіцяють близько 7 мільйонів гривень. За ці гроші зроблять басейн та обіцяють належним чином облаштувати спортзали, пише сайт телеканалу «Аверс».

Проте, як виявилось, не все так просто у цьому будівництві. Збудувати – збудували, тільки не на своїй землі.

Директор ліцею Павло Боснюк розповів, що їхній навчально-тренувально спортивний комплекс унікальний у Західній Україні. У приміщенні вже зроблено великий спортзал, проте у планах облаштувати зали для боротьби, важкої атлетики, актовий зал, медичний кабінет та найголовнішу родзинку споруди – басейн.

Попередньо на місці сучасного ліцею знаходилася військова частина, і всі приміщення на цій території належали Державній прикордонній службі. А земельна ділянка – власність міністерства оборони. Пізніше, у двотисячних роках, у владців виникла ідея створити військовий ліцей. Спочатку планували його у Нововолинську, але все-таки взялися облаштовувати у Луцьку, на території колишньої військової частини.

Проте ні на навчальний корпус, ні на земельну ділянку документів тоді не виготовили. За офіційні папери почали братися лише у 2008 році, коли Міноборони розпочало розпродовувати колишню військову частину. Тоді добрий шмат землі відхопила фірма «Луцьксантехмонтаж» та не менше отримала фірма «Скорпіон». Проте керівництву ліцею землі не дали, хоча ліцей повноцінно функціонував вже кілька років.

«В певний період часу міською радою ще при Шибі Богдану Павловичу було прийнято рішення, і частина земельної ділянки, яка мали би відійди до ліцею, була віддана приватній особі», – розповів директор навчального закладу.

Екс-мер Луцька Богдан Шиба в свою чергу переконує:

«В той момент ліцей жодних документів не мав, не мав ні документів на приміщення, ні будь-яких документів на земельну ділянку. Він був в умовах нерівних, звичайно».

В той же час ліцей розпочав будівництво свого спортивного комплексу. І майже відразу розгорівся скандал, бо, як виявилося, «залізли» на приватну територію. Ситуацію нібито вдалося вирішити, проте документів так і не оформили. Справа зависла у повітрі. Нових обертів набрала лише у грудні 2012 року, коли на спорткомплекс із бюджету мала надійти кругленька сума коштів у кілька мільйонів гривень.

Голова Волинської ОДА Борис Клімчук теж не лишається осторонь земельної тяганини, зокрема він наказав директору або ж розібратися з проблемою, або ж іти геть, пише «Аверс».

Між тим, цей інцидент із узаконенням земельної ділянки, який тягнеться вже з десяток років, та декілька інших, щоправда дрібніших проблем, призвели до того, що крісло під директором ліцею почало «хитатись». Питання звільнення Павла Боснюка піднімалося ще в кінці 2011 року на сесії обласної ради. Наразі губернатор заявляє, що посада Боснюка і далі під знаком питання.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: проблема
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Шановний читач.Влада лицемірить!Я як депутат міськради чотири роки боровся за виділення землі військовому ліцею.Виділити землю для ліцею нехотіла міська влада а облсна влада підтримувала міську владу!Виділялась земля всім, тільки не ліцею!Я в 2008,попри суцільний супротив,добився,що міскрада проголосувала про виділення землі ліцею.Але при оформленні земельних. рішення бли сфальшоване іліцей зелишили без землі!
Відповісти
жидам Клімчуку,Шибі,а тепер Романюку,як було так і є.Головне хто більше "бобла" за земельку в такій частині міста запропонує,той і господар.А чужі діти тож не свої(хоча це вже внуками їм ці діти годяться).Головний рабин області ясно сказав директору.
Відповісти
Боснюк-душа лицея.благодаря ему это учебное заведение одно из лучших в области.а Климчук-дуремар маразматик.
Відповісти
доброго дня якшо я погано вчуся , але я дуже сильно хочу поступити до ліцею я зможу ? І , що потрібне щоб поступити в ліцей
Відповісти
Останні новини
Волинський військовий ліцей стоїть на чужій землі?
24 січень, 2013, 08:50