Волинські лісівники показали живих зубрів. ФОТО

Волинські лісівники показали живих зубрів. ФОТО
У Звірівському мисливському господарстві вирішили показати, що таки мають звірів: там влаштували для журналістів цілі гони з «фотополюванням».

Нагадаємо, нещодавно у лісах державного підприємства «Мисливське господарство «Звірівське» відбувся облік зубрів – тварин, які занесені до Червоної книги і яких, зі слів природоохоронців, тут стає все менше.

І хоча пізніше начальник Волинського обласного лісового та мисливського господарства Богдан Колісник запевняв, що зубрам на Волині – не зовсім комфортно, все ж лісники, очевидно, вирішили продемонструвати, що не все так погано.

У четвер, 24 січня, журналістам дали можливість відчути екзотику полювання у волинських лісах: лісівники влаштували показові гони, аби представники медіа могли на власні очі переконатися: є у звірівських хащах і олені, й косулі, і дикі кабани, і зубри.

Як розповів заступник начальника відділу мисливського господарства Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства Руслан Люшук, полювання має свої правила.

За словами лісівника, полювання розділене на етапи. Перед кожним з них духовими трубами подають спеціальний звуковий сигнал. Загалом є приблизно 12 основних сигналів: привітання для мисливців, вихід на позиції тощо.

Люшук пояснив, що сеанс полювання коштує від 1,5 до 15 тисяч гривень – залежно від звіра чи кількості мисливців.

У звірівському господарстві запевняють, що годують тварин та слідкують за їхньою популяцією. По території влаштовані спостережні вежі, із яких можна спостерігати за тваринами, не лякаючи їх.

Працівники мисливського господарства влаштували прогін тварин. Під час цього репортеру ВолиньPost Олександру Котису вдалося сфотографувати тварин, в тому числі й близько 10 зубрів.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: зубри, ліс
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 16
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
гарні тварини)
Відповісти
Котис - красень. То зубра сфотографує, то пістолет :)
Відповісти
класно...згадую велопрогулянкі по Цуманському лісі...
Відповісти
Зробили показуху лісники і тішаться. Які близько 10-ти зубрів? де 27, що по документах числяться - це все що залишилось???
Відповісти
Решта смажилась закручувалась у консерви
Відповісти
Отак усіх тварин понищать.Все РиГионали все вони хочуть повбивати.Реально простим людям нічого не залишаеться.
Відповісти
Не понищать. Це тобі, "лучанко", давно пора язик вирвати. Одна жовч і більш нічого. Вже набридло.
Відповісти
"Лучанка" - це діагноз, давно треба лікаря!!!
Відповісти
Ти дійсно ще молодий олень. Тобі треба вчитись розуму, перед тим як давати такі коментарі.Де були доблесні лісовики,коли проходив облік звіра праціниками екоінспекції та гомадскості?
Поховались і сиділи тихо як миші. Азараз показові полювання. Блюзнірство!
Відповісти
Ну якщо лося від оленя не відрізняєш - то що розумного можеш написати?!:)
Відповісти
Григоренко й Комаров. Тоді коли ви бєздєльнічали, рахуючи зубра, лісівники їх підгодовували й охороняли. А який толк з вашого обліку, що ви доброго в житті зробили. Зменшили цифри, бо вам немає чим зайнятись і поливаєте брудом усіх.
Відповісти
це десь в Білорусії фоткали!
Відповісти
Спостерігачу. Отямся. Ніхто не полював. Показали журналюгам звірів і те, як їх можна порахувати. Для цього треба щонайменше 30 спеціалістів - єгерів, загонщиків, транспорт. А як може порахувати зубрів Григоренко з Комаровим, якщо площа заповідника складає блзько 50-ти тисяч гектарів ( для порівняння - це площа угідь колишніх 25-30 радянських колгоспів). Хіба що протягом року шукати в лісі екскременти звіра, як пропонував природолюб Григоренко? Чи не так?
Відповісти
Приємно що хоч якісь тварини у нас в лісах ще залишилися. Люди тільки те й вміють робити, що відстрелювати їх.
Відповісти
Показуха. Бо в більшості лісів і зайця не побачиш. А зубрам скоро повний гаплик.
Відповісти
Ну! А тепер влаштуємо прогон мисливців!
Відповісти