Волиньрада не захотіла відмовитися від конкурсу з російської мови у школах

Волиньрада не захотіла відмовитися від конкурсу з російської мови у школах
Депутати фракції «Свобода» у Волинській обласній раді пропонують не проводити конкурс із російської мови «Лукомор’я», який ініціював міністр освіти і науки, молоді та спорту України Дмитро Табачник.

Про це йшлося 25 січня під час сесії облради.

Ще у грудні 2012 Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України видало наказ про проведення Всеукраїнського конкурсу з російської мови «Лукомор'я» серед учнів 2-11 класів (див. довідку нижче).

Депутат-свободівець Олександр Бик запропонував не підтримувати ініціативи Табачника. Він вважає, що цей конкурс «є продовженням російської імперської антиукраїнської політики».

За його словами, подібні випадки вже були в історії – Емський указ 1876 року, або постанова ЦК КПУ про додаткові заходи для поліпшення вивчення російської мови, коли вчителям російської мови у школах доплачували 15% до зарплати.

Депутат Бик застеріг, щоб навчальні заклади не стали «осередком реакційності та пристосуванства до російських шовіністичних тенденцій».

Крім того, він вважає, що проведення конкурсу на Волині – марна трата грошей. За його словами, краще провести конкурс європейських мов.

«Враховуючи рекомендаційний характер конкурсу «Лукомор’є», пропоную утриматися від проведення на Волині», - додав депутат.

Проте колеги його не підтримали. Більшість депутатів не проголосували за цю пропозицію.

Довідка

У правилах конкурсу «Лукомор'я» сказано, що конкурс проводиться для «популяризації серед учнівської молоді знання мов, активізації та актуалізації вивчення російської мови в навчальних закладах; підвищення рівня знань з російської мови; розвитку дослідницьких здібностей учнів; підтримки та підвищення ефективності роботи вчителів російської мови».

Основними завданнями конкурсу є, зокрема, підвищення інтересу учнів до вивчення російської мови і культури; поглиблення і структуризація знань учнів з російської мови;
створення грунту в підготовці до державної підсумкової атестації та зовнішнього незалежного оцінювання з російської мови; залучення широкого кола сільської молоді до активного участі в інтелектуальних змаганнях з російської мови; активізація позакласної та позашкільної роботи з вивчення російської мови тощо.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 9
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Москаляку на гілляку.Геть їх усіх в донбас тих ригионів.
Відповісти
це вже мабуть паранойя у Вас. Чим заважае освітній конкурс?
Відповісти
Учитесь ХОХЛОПИТЕКИ!Мы дарим вам силу знаний.Дикари грёбаные!
Відповісти
Йа вольн майне фюррер ! Веди нас впирьйод к свєтламу будующаму 1
Відповісти
Чому не видалено коментаря автора з ніком "Комсомол"?!
З Правил коментування: "1.2. У коментарях заборонено:
- ображати людей;"
Чи Вам приємно читати таке гидоття?!
Той коментра прошу видалити негайно, після чого прошу видалити і мій коментар.
Відповісти
Тут образили якихось незрозумілих "хохлопітеків". А не людей. А "хохлопітеки" і інші неадеквати хай між собою розбираються. Не втручайтеся :-)
Відповісти
фотка дуже в тему)))
Відповісти
Ось і рівень тут обговорюваного з ніг до голови Кононовича. Немає людині чим зайнятися, стукає зранку до вечора по клавіатурі. Чого ж ти сидиш тут на Волині, комуно-російський недобитку?!!!
Відповісти
ПРИДУРОК той табачник!
Відповісти
Останні новини
Волиньрада не захотіла відмовитися від конкурсу з російської мови у школах
25 січень, 2013, 12:20