Було б краще, якби бюджет Луцька не прийняли, – депутат міськради

Було б краще, якби бюджет Луцька не прийняли, – депутат міськради
Якби не ухвалили новий бюджет міста Луцька, галузі освіти і медицини фінансувалися б ліпше, вважає депутат Луцької міської ради Антон Сосновський (на фото).

«В разі неухвалення бюджету місто жило б із щомісячними видатками, які становили б 1/12 від минулонічого кошторису. Але показники 2012 року і щодо освіти і щодо багатьох інших статей видатків набагато кращі, ніж ті які запропонувало Міністерство фінансів на 2013 рік», - заявив Сосновський в інтерв’ю газеті «Луцький замок», опублікованому 24 січня.

«Неухвалення бюджету на 2013 рік у тому вигляді, який було запропоновано для лучан, було би краще, ніж його ухвалення. Тому що ми б тоді жили за параметрами 2012 року, які принаймні у двох базових галузях – освіті й охороні здоров’я - суттєво були кращими», - заявив Сосновський.

Він був одним з чотирьох депутатів міськради, які під час сесії 26 грудня голосували проти рішення, яким ухвалювався бюджет міста на 2013 рік. Разом з ним кнопку «проти» тиснули депутати Рустам Дячук, Андрій Осіпов і Богдан Шиба.

«Коли в нас не вистачає десятків мільйонів на освіту, медицину, а міський голова дозволяє собі на сесії пропонувати з голосу виділити 300 тисяч гривень на управління туризму, яке нещодавно було створено, то підтримувати такі рішення я не буду», - сказав депутат.

«Про який туризм можна говорити, коли ми не можемо дороги зробити в старому місті, аби поліпшити доїзд туристів до тих небагатьох пам’яток, які в нас ще лишися? Ми забуваємо, що в Старому місті живуть люди, які навіть не мають каналізації, а користуються нужниками на вулиці. Зате ми будемо виготовляти якісь таблички. На справді ж левова частка цих грошей має бути витрачена на поїздку делегації цього новоствореного управління у Берлін на виставку», - вважає Сосновський.

«Крім того міський голова дозволяє собі пропонувати майже мільйон гривень на ремонт будинку культури в мікрорайоні Вересневе. Я в жодному разі не хочу образити людей, які живуть у Вересневому, але я переконаний, що мільйон можна витратити значно ефективніше: у центрі чи в іншому мікрорайоні Луцька», - каже депутат.

Разом з тим Сосновський заявив, що на сесії, де приймали бюджет, не вважав за можливе вплинути на рішення депутатів.

«Знаючи настрої в залі, що це питання не буде підтримано і ця пропозиція не буде врахована, я навіть не виступав на сесії, коли ухвалювався бюджет. Для мене було відомо що буде принаймні 26 голосів «за», - сказав депутат.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 18
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Тільки крадуть!!!!!!!!Нампростим бідним людям нічого не лишається.Як нам лікуватися.Мені постійно треба в лікарні лежати. Але де гроші взяти??????
Відповісти
Нашо тобі лікуватися моє місце хочешь заняти.Лікуватися мені треба то вали у свій ригиональний данбас.А тут я буду в лікарні лежати.
Відповісти
Але класно) Людям точно лікуватися треба які ці ніки використовують або ж редекторам мабуть пора вже реально слідкувати за комментами тут,Ви ж так тут виписували що ІР знаєте,то будь те добрі, виконуйте свою роботу-якщо це часом і не Ви воду у вогонь підливаєте, позорище, а не люди))), насміюся)
Відповісти
вдумайтесь лише в слова Сосновського де він "заявив, що не виступав з пропозиціями вдосконалити бюджет". То чого ж тепер "махати руками" і говорити всілякі дурниці, треба було діяти і прагнути давати пропозиції. Це свідчить лише про віддаленість пана депутата від життя в команді і не вміння домовитись чи щось запропонувати. Тоді нехай іде туди звідки прийшов і не збурює народ. А від себе додам, що сьогодні ОМС поставлені в такі умови де прийняття бюджету згідно БК має відбуватись на основі показників, запропонованих Мінфіном з врахуванням територіального розвитку. Але для деяких депутатів головне "говорити ні про що" і "за жодних обставин не пропонувати свого - бо тоді в разі промаху відповідати прийдеться".
Відповісти
У тексті слова Сосновського були передані не зовсім коректно. В інтер"ю він говорив про ситуацію з ремонтом на вулиці Замковій. І саме по ній він "не виступав на сесії, бо знав що його не послухають". Тому цитована вами частина тексту - не зовсім правильна. Ми її підкорегувати
Відповісти
А де був отой депутатик, коли на тій самій сесії виділили 1 мільйон гривень на УСББ? На що саме підуть ті грошики? Засунув язичка в одне місце і шукав там шоколадку.
Відповісти
Погоджуємося з рішенням депутата Луцької міської ради Антоном Сосновським:«Коли в нас не вистачає десятків мільйонів на освіту, медицину, а міський голова дозволяє собі на сесії пропонувати з голосу виділити 300 тисяч гривень на управління туризму, яке нещодавно було створено, то підтримувати такі рішення я не буду».
Але просимо шановну редакцію ВП уточнити про яку саме суму,виділину управлінню туризму,конкретно ведеться мова:посилаючись на такі офіційні джерела http://www.lutsk.ua/prescription/pro-programu-rozvitku-konkurentospromozhnoyi-turistichnoyi-galuzi-u-misti-lucku-na-2013
Де чітко зазначено ресурсне забезпечення Програми розвитку конкурентоспроможної туристичної галузі у місті Луцьку на 2013 – 2014 роки.
Обсяг коштів для залучиння на виконання програми:
Обсяг ресурсів загалом - 1290000,00 (грн.)
у тому числі:
міський бюджет - 1149000,00 (грн.)
інші джерела - 141000,00 (грн.)
Отож,про яких 300 тисяч гривень,які міський голова пропонував виділити на управління туризму,ведеться мова???



Відповісти
Не все, що передбачено в програмах відображається в бюджеті. У початковому бюджеті міста було передбачено 100 тис. грн. статутного внеску для Центру туристичної інформації та 100 тис. грн. на реалізацію зазначеної Вами програми.
Можливо, Сосновський мав на увазі імовірні пропозиції Романюка збільшити фінансування туристичної галузі до 300 тис. грн.
Не знаю, як щодо Берліну, але якщо місто не вкладатиме гроші в розвиток (а інвестиції в туризм, за ідеєю, мають колись дати віддачу економіці міста), то хто б не був керівником міста, уся його діяльність завжди зводитиметься до перерозподілу тих крихт, які зараз є в бюджеті. Сосновському, звісно, на це плювати - він знає, що його більше не виберуть до ради, тому урвати треба зараз (читай - виторгувати свій інтерес). Саме звідси така принциповість щодо розподілу бюджетних коштів.
Можливо я помиляюсь, і позиція депутата - лише результат його стратегічної недалекоглядності та популізму.
Відповісти
Ну що оте чудо може розумного сказати. Колихаєця від партії до партії, від фракції до групи, від однієї групи до до іншої, ото як гівно в ополонці.
Відповісти
Отсосни, отсосни, отсосни оторви иголочку...
Відповісти
Надо знаца усе 300 тисяць переслать в япона мать
Відповісти
просто Мавпочка))
Відповісти
як в мульту??
Відповісти
Люди це не те чудо що благодійні кошти поцупило!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Відповісти
Слухай, благодійник, ти скільки накидав благодійної допомоги Японії? Одну гривню? Чи взагалі дулю! Сосновський ініціював благодійну акцію, зібрав 250 гривень і ще й репутацією поплатився. Та такі як ти можуть лише висміювати в коментах, а реально моральні імпотенти!
Відповісти
читаючи такі відкриті, а головне правдиві коментарі стає незрозумілим лише одне - чому ж люди голосують за таких як він? чому ми називаємо експертами тих, у кого експертним мисленням і не пахне? почитайте основні новини на інформаційних порталах Волині де йдеться "сказав експерт". Тут пахне лише піаром (правда це не є злом), а от злом є збурення народу на якому піаряться, або донесення хибних думок.
А для редакції і журналістів порталу, які досить часто долучають трійко або ж навіть четвірку недолугих експертів з "одного стада баранів" - то не чесно виправляти статтю і корегувати її зміст на догоду особі яка там фігурує.
Відповісти
люди ви б краще купили луцький замок і прочиьали інтерв ю повністю
Відповісти
А скільки вкрав цей горе благодійний?
Відповісти
Останні новини
Було б краще, якби бюджет Луцька не прийняли, – депутат міськради
25 січень, 2013, 12:08