Затримали банду, яка викрадала елітні авто. ФОТО. ВІДЕО

Затримали банду, яка викрадала елітні авто. ФОТО. ВІДЕО
Нацполіція Одеси затримала групу зловмисників, які займалися викраденням елітних автомобілів.

Про це повідомляє прес-центр Міністерства внутрішніх справ, – пише Еспресо.

Ще у листопаді 2017 року правоохоронці з'ясували, що в Одесі діє група, яка краде автівки еліт-класу, зокрема BMW-X, Land Rover, Range Rover, Toyota та Lexus. Одна така автівка коштує понад $40-50 тисяч.

Згодом з'ясувалося, що організатором та водієм банди виявився 44-річний одесит, раніше судимий за аналогічні правопорушення. До групи також входили 27 та 29-річні жителі Одеси.

Зловмисники вимикали сигналізацію автівок за допомогою спеціальних пристроїв, а потім відганяли авто до заздалегідь орендованого гаражу і чекали зв'язку з власником машини.

«Посередник через певні корумповані зв'язки у правоохоронних органах виходив на контакт з потерпілим, отримував від нього названу суму - від 5 до 10 тисяч доларів США та повідомляв про це спільників. Відразу по тому «викуплене» авто відганялося у малолюдне місце, де його мав забрати законний господар», – розповіли у поліції.

Таким чином банді вдалося скоїти щонайменше 7 подібних злочинів, ще 3 рази авто вкрасти не вдалося.

Зловмисників затримали, коли ті виїжджали з орендованого гаражного приміщення на поцупленому позашляховику Lexus, щоб взяти за нього викуп у власника.

«Крім цієї автівки під час заходів було виявлено ще три викрадених авто: BMW-X5, Land Rover, RangeRover. Також правоохоронці знайшли різноманітне приладдя для угонів авто та два пістолети з набоями, кустарно перероблені під вогнепальну зброю», – зауважили у відомстві.

Організатора схеми та двох виконавців затримали, у причетності до злочину також підозрюють окремих посадовців місцевої поліції.



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.