Ковельську вулицю зруйнували вантажівки. Потрібні 14,5 мільйона на ремонт

Ковельську вулицю зруйнували вантажівки. Потрібні 14,5 мільйона на ремонт
Депутати Ковеля звернулись до обласної влади за допомогою коштами на ремонт дороги міжнародного значення.

22 лютого обранці громади міста залізничників ухвалили звернення до облдержадміністрації та обласної ради з проханням долучитися на умовах співфінансування коштами обласного бюджету для ремонту дороги міжнародного значення М-19: Доманове (на Брест) – Ковель – Тереблече (на Бухарест).

Зруйнувавши цю дорогу, великовагові автомобілі пішли в обхід через вулицю Фестивальну.

Потоки вантажівок не тільки розбили дорожнє полотно, а й спричинили руйнування будинків, що викликало соціальну напругу серед жителі вулиці Фестивальної, які зі скаргами неодноразово зверталися до міської влади.

Міська влада частково відремонтувала вулицю Тимошенка, по якій знову спрямували великоваговий транспорт. Однак остаточно проблема не розв’язана. На цьому наголосив у своєму зверненні депутат Геннадій Кіндер (фракція «Батьківщина»).

Обранці громади вважають, що ремонт дороги міжнародного значення М-19 по вулиці Тимошенка потребує суттєвих затрат, враховуючи характер пошкоджень, вартість необхідних ремонтних робіт та будівництво мереж водовідведення, без яких полотно неминуче руйнуватиметься. Орієнтовна вартість реконструкції дороги М-19 вказаної протяжності 1364 метри вулиці Тимошенка та влаштування мережі водовідведення становить 14,5 млн. грн. Такі кошти для міського бюджету є непосильним тягарем.

Ще торік міська рада зверталася до обласної влади з проханням виділити кошти на ремонт дороги по вулиці Тимошенка, однак цю ділянку міжнародної траси в обласний кошторис так і не включили. Понад те облдержадміністрація не виконала сповна взятих зобов’язань щодо співфінансування ремонту вулиці Ярослава Мудрого, яка теж входить міжнародної траси М-19, виділивши лише 690 тис грн. Тому місту довелось шукати додаткові гроші, бо без закінчення ремонту цієї вулиці не можна розпочинати капітальний ремонт вулиці Тимошенка.

Депутати одноголосно підтримали звернення до облдержадміністрації та обласної ради. В цьому документі вони просять врахувати міжнародне значення дороги М-19 та виділити з обласного бюджету кошти на її реконструкцію.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Ковельську вулицю зруйнували вантажівки. Потрібні 14,5 мільйона на ремонт
23 лютий, 2018, 13:55