Євро-2020 прийматимуть 13 країн

Євро-2020 прийматимуть 13 країн
Те, що спершу було "божевільною" ідеєю президента УЄФА Мішеля Платіні, перетворюється на реальність: Євро-2020 вперше мають приймати не дві країни, а тринадцять.

Виконавчий комітет УЄФА у п'ятницю, 25 січня, оприлюднив плани проведення першого децентралізованого футбольного чемпіонату Європи 2020 року, повідомляє Корреспондент.

Уперше президент УЄФА Мішель Платіні оголосив свою революційну ідею незадовго до завершення футбольного чемпіонату Євро-2012, що відбувся в Україні та Польщі. Тоді він сказав, що 2020 року, у 60-річний ювілей чемпіонату Європи з футболу, турнір має відбутися не в двох країнах, а у багатьох державах. "Мені подобається ця думка", - наголосив Платіні у червні торік, перебуваючи у Києві.

Команди 13 країн, де відбуватимуться ігри чемпіонату, потрапляють на турнір не автоматично, а пройшовши кваліфікаційний відбір. Згідно з новими планами, в останньому колі влітку 2020 року візьмуть участь 24 команди. Кожна з них має вибороти це право. Ігри відбуватимуться у шести групах з чотирма командами. Для групових ігр передбачено 12 міст, в ідеальному випадку – два на групу. Обидва півфінали та заключна гра відбуватимуться в 13-му місті.

Під час наступного засідання 25 березня у Софії виконавчий комітет УЄФА визначиться з вимогами до претендентів. У квітні має початися процес подання заявок на участь у конкурсі. До травня 2014 року усі кандидати повинні будуть подати пакет документів. Міста, які прийматимуть ігри європейської футбольної першості, буде названо у вересні 2014 року.

Таким чином до першої гри Євро-2020 залишається достатньо часу, щоб успішні кандидати встигли збудувати нові стадіони або модернізувати старі.

"Ми заохочуємо всі країни, які проводитимуть ігри, спорудити один стадіон", - сказав Мішель Платіні.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: футбол
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Вже не знаютья к відмити та заробити собі гроші, маразматікі реальні...
Відповісти
прикольная идея!интеграционная!лично я ЗА.
Відповісти