Людей не пустили у міськраду, і ті захотіли відставки Романюка

Людей не пустили у міськраду, і ті захотіли відставки Романюка
Близько 30 лучан запропонували депутатам Луцької міської ради перевірити, як використовуються кошти, призначені для поточного ремонту багатоповерхівок, а також - висловили недовіру меру Миколі Романюку.

Таке рішення ініціативна група лучан прийняла 14 січня.

Збори лучан відбулися близько полудня перед входом у приміщення міськради. Серед головних ініціаторів зборів були члени партії «Справедливість» колишній депутат міськради Микола Нікітюк та голова громадської організації «Захист дітей війни» Ростислав Чапюк.

Як йшлося в оголошенні, розклеєному Луцьком напередодні, причиною зборів стало «питання контролю виконкомом Луцької міської ради за використанням 10-15 мільйонів гривень, які збираються кожен рік з мешканців на проведення поточного ремонту багатоповерхових будинків».

Також в оголошенні йшлося, що збори відбудуться в сесійному залі мерії. Втім чиновники надіслали учасникам зборів відмову: мовляв, 14 січня – святковий, неробочий день, а у залі засідань містяться матеріальні цінності, відтак приміщення мусить знаходитися під охороною.

«Дуже прикро, що міська рада... вибачте, міські олігархи не розуміють як треба відноситися до людей, до тих виборців, які їх обрали. Зал пустий. Провели би там збори і ніхто би нічого не сказав. Але вони хочуть як наша центральна влада поламати, поставити людей перед вибором – що ми нічого не можемо зробити. Але люди все можуть», - говорив на зборах Микола Нікітюк.

Нікітюк каже, що для проведення зборів ініціативна група просила надати ще декілька комунальних закладів – однак всюди отримали відмову.

Голова громадської організації «Захист дітей війни» Ростислав Чапюк розповів, що заявку на проведення зборів ініціативна група надіслала 10 січня, а відмова прийшла 13-го, коли вже повідомлення про збори «пішло у маси».

На зборах лучани прагнули обговорити використання коштів, які щорічно йдуть на утримання житлового фонду міста. З ініціативою обговорити це питання група зверталася і до депутатів міської ради 28 грудня 2011 року піж час пленарного засідання. Однак тоді питання обранці розглядати відмовилися, не включивши його в порядок денний.

Відтак, керуючись пунктом 3 статті 9 Закону України «Про місцеве самоврядування» на зборах лучани вирішили повторно запропонувати депутатам розглянути громадську ініціативу про утримання житлового фонду, а за невиконання цієї норми 29 грудня – висловити недовіру міському голові. Збори громадян також запропонували Романюку добровільно скласти свої повноваження.

Довідка

У статті 9, ЗУ «Про місцеве самоврядування» йдеться: «Місцева ініціатива, внесена на розгляд ради у встановленому порядку, підлягає обов'язковому розгляду на відкритому засіданні ради за участю членів ініціативної групи з питань місцевої ініціативи».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Романюк
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 6
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А не гріх в такий день?! І сенс, коли в суботу вихідний день. Цирк!
Відповісти
А що маразматикам Чапюку з Нікітюком іще робити, аби отримати голоси на виборах? Рідна партія здала позиції, молоді кононовичі креативлять, забираючи спільний електорат. Тому залишається влаштовувати маленькі провокації типу цієї.
Відповісти
А чому тут дивуватись. Зверніть увагу на членів т.з. "ініціативної групи". Хто з них мігби адекватно представляти громаду? В кожного є якійсь, скажімо, образи, але видавати їх за волю громадськості - початкова стадія божевілля. Ну не дали депутати М.Нікітюку земельну ділянку під гараж - от він і воює. "Його б енергію да в мирних цілях..." Корочше кажучи, не збори, а клуб міських божевільних...
Відповісти
Нікітюк хоче бути схожим на кононовичів, але ті розумні і грамотно "доять" комуніста Мартинюка, а Микола Нікітюк вже мороза "доїти" не може, то все таким чином вибиває собі земельні ділянки. На декількох останніх сесіях йому знову відмовили у земельній ділянці. Якщо вже Бірюков цю гопкампанію назвав вискочками та авантюристами, то що про інших говорити
Відповісти
Цинізм вищої гільдії! І прийшли одні антихристи! Бога ні в голові ні в серці не мають. І коли цей комуністичний зморщений пастух Чапюк нажреться, гидота!?
Відповісти
Нормальні люди, як годиться 14 Січня - в церкву, до родичів : адже свято !
А КОМУНЯКИ-АНТИХРИСТИ : Кузнєцова, Чапюк, Нікітюк - за своє: обгадати, набрехати, розпустити плітки - ото ж СТВОРІННЯ!
Відповісти
Останні новини
Людей не пустили у міськраду, і ті захотіли відставки Романюка
12 січень, 2012, 18:16