Витрати на будівництво у Луцьку зменшать?

Витрати на будівництво у Луцьку зменшать?
Депутатська комісія Луцької міської ради рекомендувала зменшити розмір пайової участі у розвиток інфраструктури для будівельників.

Відповідний проект рішення про внесення змін до «Положення про порядок залучення, розрахунку розміру і використання коштів пайової участі у розвитку інфраструктури міста Луцька» 28 січня рекомендувала ухвалити сесії міської ради постійна комісія з питань бюджету та фінансів.

Одним з ініціаторів зменшення розміру пайової участі став депутат Олег Чернецький (ВО "Свобода). Він каже, що таким чином можна привабити інвесторів вкладати гроші у розвиток міста.

Згідно з положенням, розвиток інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури – це нове будівництво, реконструкція, реставрація, розширення, технічне переоснащення, капітальний ремонт об’єктів інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури міста.

Пайова участь замовника – це внесок замовника у створення і розвиток інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури міста Луцька. Згідно з положенням, замовник до прийняття об’єкта будівництва в експлуатацію має перерахувати до міського бюджету кошти пайової участі.

Розмір цього внеску є різним для різних видів будівництва. Наприклад, для будівництва закладів освіти та медицини він узагалі відсутній. А для будівництва АЗС становить 10%.

Депутати рекомендували зменшити відсоткові ставки для наступних видів будівництва: для об’єктів виробничого призначення промислових підприємств – з 2% до 1,5%; для будівництва кафе, ресторанів та інших об’єктів торгівлі – 1,5%; для будівництва готелів, мотелів, перукарень, ательє, лазень, саун, хімчисток – 1,5%.

Остаточне рішення щодо розміру пайової участі депутати приймуть на сесії міської ради 30 січня.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Витрати на будівництво у Луцьку зменшать?
28 січень, 2013, 13:40