В ДАІ розповіли, як по-новому платити штрафи

В ДАІ розповіли, як по-новому платити штрафи
При оплаті штрафів у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху відбулися певні зміни.

Зумовлені вони тим, що під час впровадження Національної автоматизованої інформаційної системи Департаменту ДАІ виникли деякі складності щодо автоматичного обліку надходження коштів від сплати штрафів, повідомили у прес-службі волинської міліції.

Основною проблемою є той факт, що в ході прийняття банківськими установами платежів на оплату штрафу в призначенні платежу не зазначається перелік обов’язкових позицій, за якими можливо ідентифікувати платіж.

МВС направили до Національного банку України лист щодо зобов’язання банківських установ під час прийому платежів за штраф у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху в обов’язковому порядку у призначенні платежу зазначати код бюджетної класифікації, серію та номер протоколу про адміністративне правопорушення.

Задля врегулювання вищевказаного питання Національний банк України направив до банківських установ лист, який зобов’язує останніх вимагати від платників під час оплати штрафу заповнювати в реквізиті касового документа серію та номер протоколу про адміністративне правопорушення.

У зв’язку з цим при складанні адміністративного протоколу кожен водій зобов’язаний отримати копію протоколу та постанови, а в окремих випадках – лише протоколу. Для дійсності квитанції про оплату штрафу достатньо мати копію адміністративного протоколу.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А чому клієнт банку зобов'язаний заповняти форму,а не працівники банку.Адже банк завжди рухається назустріч клієнту?Тупо,по-моєму...
Відповісти
А до чого тут протокол, адміністративне стягнення накладається постановою!
Відповісти