У Нововолинську просять не закривати дві шахти

У Нововолинську просять не закривати дві шахти
На Волині хочуть закрити три вугледобувні шахти. Шахтарі проти.

Про це йшлося під час під час спільного засідання президії Волинського теркому профспілки працівників вугільної промисловості та громадської ради виконавчого комітету Нововолинської міської ради, пише газета Відомості.UA.

Так, торік, 28 грудня, у Нововолинську отримали «Поетапний план дій щодо передачі збиткових шахт на підготовку до ліквідації», розроблений Міністерством енергетики та вугільної промисловості України. Зокрема, у його переліку значаться три нововолинські шахти: №1, 5, 9.

Представники шахтарської профспілки вважають, що таке рішення уряду щодо шахт № 1 та 9 - передчасне. Мовляв, потрібно допрацювати промислові запаси об'єкту. Тим більше закриття шахт, переконують їх працівники, потребуватиме в десятки разів більше коштів, ніж їх подальше функціонування.

Окрім цього, вугледобувники просять виділити кошти з державної підтримки на розвиток відокремленого підрозділу «Шахта «Бужанська» та передбачити фінансування на будівництво у 2013 році шахти №10 «Нововолинська».

Водночас вони пропонують звести в регіоні завод з переробки нововолинського вугілля на газ.

Натомість міський голова Нововолинська Віктор Сапожніков звернувся до голів профспілкових колективів, щоб ті переконали працівників не вдаватися до радикальних дій. Він нагадав, що у цьому році ДП «Волиньвугіллю» виповнюється 15 років з часу його заснування.

«Були періоди, коли нам вже було важко, і ми виживали. І нині будемо шукати шляхи виходу із ситуації», - зауважив посадовець.

Зрештою, учасники спільного засідання вирішили, що про закриття шахт поговорять під час сесії міськради та звернуться з цією проблемою до голови Волинської ОДА Бориса Клімчука. Також Сапожніков пообіцяв, що озвучить шахтарську проблему під час сесії обласної ради.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Нововолинську просять не закривати дві шахти
29 січень, 2013, 15:10
Як вбивали Гонгадзе
29 січень, 2013, 15:00