Луцька «Батьківщина» попередила про акції протесту

Луцька «Батьківщина» попередила про акції протесту
Луцька фракція ВО «Батьківщини» попереджає про акції протесту під стінами обласної адміністрації та прокуратури, якщо права ув’язненої Тимошенко не будуть дотримані.

Відповідне звернення 30 січня під час сесії міської ради озвучив депутат Сергій Григоренко.

«Ми з глибокою тривогою і обуренням зустріли звістку про застосування фізичного впливу до жінок, народних депутатів України Олександри Кужель, Тетяни Слюз та Людмили Денисової під час їх відвідування ув’язненої Юлії Тимошенко», - зазначив депутат.

Він вказав, що членів фракції турбують умови, в яких утримується в лікарні Юлія Тимошенко, зокрема й тиск на неї, щоденні провокації, встановлення всюди відеокамер.

«Це неприпустима ситуація у демократичній країні, яка заявляє про наміри вступити до Європейського Союзу», - зазначив Григоренко.

Депутат просить Генпрокуратуру та Президента України притягнути до відповідальності винних у застосуванні тиску і провокацій щодо Юлії Тимошенко та згаданих депутатів.

«Глибоко переконані, що від якнайшвидшого вирішення даної проблеми виграє в першу чергу України як держава так і імідж нинішньої влади зокрема. Ситуація набула рис міжнародного скандалу, про що свідчать відповідні звернення до української влади офіційних представників США, ЄС, які теж глибоко занепокоєні останніми подіями з Юлією Тимошенко», - зазначив Григоренко.

«В разі недотримання владою прав ув’язнених людей української опозиції залишаємо за собою право на масові мирні акції протесту під органами влади та прокуратури. Закликаємо жителів міста Луцька та Волинської області приєднатися до акцій протесту і виловити свій рішучий протест владі, сказати «ні» встановленню в Україні диктатури, обмеженню демократичних прав і свобод», - додав депутат.

Нагадаємо, 22 січня під стінами прокуратури Волині відбулася акція протесту, учасники якої вимагали звльнитиполітичних вязнів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.