Луцькрада - проти інтернет-конкурсу з російської мови

Луцькрада - проти інтернет-конкурсу з російської мови
Луцька міська рада рекомендувала міському управлінню освіти не проводити конкурс з російської мови «Лукомор’є».

За відповідне рішення 30 січня проголосувало 30 депутатів міської ради.

Ініціатором такого рішення стали депутати ВО «Свобода». У рішенні йдеться про те, аби рекомендувати не організовувати і не проводити управлінню освіти конкурс у школах Луцька.

Позицію фракції озвучив її голова Святослав Боруцький.

«Це сприяє русифікації, витисненню української мови. Це є продовженням політики, коли мова, ЗМІ, книговидавництво перебувають у загрозливому стані», - зазначив Боруцький.

«Не йдеться про ображення чи образу інших мов, а відстоювання свого», - додав депутат.

Натомість депутат від Партії регіонів Тетяна Деменьєва зазначила: «Освіта дітей стала полем політичних баталій». А такі конкурси збагачують школярів знаннями і сприяють розвитку дитини, вважає депутат.

Тому вона внесла пропозицію рекомендувати управлінню освіти організувати та провести конкурси з російської, англійської, французької та інших мов, які вивчаються у закладах освіти.

Втім таку пропозицію депутати не підтримали.

Вони погодилися з першочерговим проектом рішення від ВО «Свободи» рекомендувати не проводити конкурс.

Цікаво, що зі слів начальника управління освіти Олега Гребенюка конкурс «Лукомор'є» відбувається не на базі шкіл Луцька, а у інтернеті. Більше того, його організатором є Центр творчих ініціатив «Клевер», а управління освіти лише подало інформацію школам про проведення цього конкурсу.

«Ми подали інформацію про проведення низки мовних конкурсів. З французькою, німецької, англійської і, в тому числі, російської мов. Школи його не проводять. Він відбувається в інтернеті. Як можна заборонити дітям в інтернеті реєструватися? Там реєстрація під паролем і навіть не можна подивитися чи беруть у ньому участь діти з Луцька узагалі», - пояснив Гребенюк.

Тому, управління освіти аби виконати рішення розішле просто школам рекомендацію Луцької міської ради не брати участь у цьому конкурсі.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 10
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Хохли вчіть Російську, ато дурнями помрете!
Відповісти
Зачем вам наше наречие! Учите свой езык! Мы будем китайский учить
Відповісти
хєрньою страдають!!
Відповісти
деякі свободівці тільки і вміють язиком працювад!!!!
Відповісти
Як на мене - дурня повна. Соромно за депутатів.
Відповісти
Воно й російську добре знати не завадить.Чим мова винна, що рос. керманичі проводять дебільну політику... Німецька ж не винна, що був Гітлер.. розумію, бажання продинамити ініціативи "Собачника". Але до чого тут мова?
Відповісти
Ні, лошику. Наші діти вчать англійську - і виростуть нормальними людьми. А от русозаклопотані пуголовки - так і будуть в криму за ропанами ниряти.
Відповісти
Тарас Шевченко знав, розмовляв на російській мові, вельми її шанував. Написав на російській мові 7 повістей! Навіть щоденник писав на ній. Але ж ви патологічні невігласи, тому все на що ви здатні - це бути холуями-заробітчанами у Москві(десь біля мільйона), та по всій Росії - до 3 млн (Тюмень особливо. Вже не говорячи про те, що ви дуже самостійно смокчете дорогий (велике спасибі Юлічці)російський газ. То про яке тут мовне питання ви відкриваєте свої маленькі запроданські ротики?
Відповісти
кстати, в укр.паспорте есть перевод данных на рус.язык! Предлагаю вырвать эту страницу! И сжечь!
Відповісти
боже ж мій, то Кобзар писав твори на проклятій москальскій мові?????
Відповісти