Статистика: жителі Волині заробляють 15 гривень у годину

Статистика: жителі Волині заробляють 15 гривень у годину
Середньомісячна заробітна плата волинян у 2012 році становила 2 339 гривень, що на 17,3% більше, ніж у 2011-му.

За рівнем заробітків Волинь випередила чотири області: Тернопільську, Херсонську, Чернігівську і Чернівецьку, повідомили в обласному управлінні статистики.

Вартість однієї оплачуваної години зросла за рік на 16,3% і становила 15,43 гривні, що в 2,3 рази перевищує передбачений законодавством рівень (6,80 грн.).

Груднева заробітна плата зросла проти листопадової на 8,5% і дорівнювала 2591 грн.

Найвищі заробітки у 2012 році були у працівників, зайнятих у фінансовій діяльності, добувній промисловості, виробництві транспортних засобів і устаткування, машин і устаткування, державному управлінні, на транспорті –від 4,7 тис. грн до 2,7 тис. грн.

Водночас у сфері діяльності готелів і ресторанів, рибальстві й рибництві, хімічному виробництві, сільському господарстві, текстильному виробництві та пошитті одягу заробітна плата становила 1343-1547 грн.

Серед підприємств, де заробляли понад 5 тис. грн, – ПАТ СП «Теріхем-Луцьк», Нововолинське ТзОВ «Кроноспан УА», ТзОВ «Веселе-Агро» Луцького району, Ковельське ТзОВ «Волинь-Кальвіс», Маневицьке ДП «Волиньторф», ВАТ «Луцьксантехмонтаж №536», нововолинські шахти, більшість банків.

За 2012 рік заборгованість з виплати заробленого перед працівниками підприємств, установ та організацій скоротилась на п’яту частину і на початок 2013 року залишилися невиплаченими 5,2 млн грн, з них 46% – в економічно неактивних підприємствах, включаючи збанкрутілі.

Недоотримали зароблене 913 найманих працівників економічно активних підприємств, в середньому по 3045 грн кожен.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Це ж "грязними" ...
Відповісти
Вася, я думаю, это чистыми на руки официально. Минимальная оплата труда во Франции в регионе Прованс - у воспитателей детских садиков - 6.75 евро в час.Минимальная в Канаде - 10 канадских долларов в час, в США, кажется, 10.75.
Відповісти
А ти знаєшь,шо говоришь???Патякаешь тільки!!!Наш народ самий працьовитий,а ти вали собі подалі у розвинену країну!!!!
Відповісти
Кицька,ти звикла "мислити" і ляпати,вицяцькана комуняками - комсомольська підстилка! ПОЇДЬ в ЕВРОПУ,ну хоча б в Польщу,і подивися,як люди живуть! А то звикла слухати "проводирів" - сталіністів,котрі звикли вішати локшину таким ПРЕМІТИВАМ,як ти зі своїми КОМСОМОЛЬСЬКИМИ "МІЗКАМИ"!!!
Відповісти
і що на ту зарплату можна купити,от наприклад в італії за 6 євро можна купити 1 кг нормального сиру(нормального а не того гівна що в нас)або 1 кг нормальної ковбаси вяленої із справжнього мяса(яка в нас стоїть 160грн),а в нас що купиш за 6 грн,от вам і вся арифметика
Відповісти
Останні новини
Статистика: жителі Волині заробляють 15 гривень у годину
31 січень, 2013, 14:34