Українці масово продають «Жигулі»

Українці масово продають «Жигулі»
Кожен четвертий б/в автомобіль, який на сьогодні продається в Україні - "Жигулі".

Про це свідчить дослідження одного із найбільших порталів безкоштовних оголошень, пише ТСН.

Так, згідно з аналізом, кількість продажів "ВАЗів" у п'ять разів перевищує кількість Opel, Daewoo і Volkswagen, і в десять - Mazda і Nissan.

В цілому кількість активних оголошень в рубриці "Легкові автомобілі" складає близько 50 тис. Найбільше число нових оголошень стосується вітчизняного автопрому. 25,3% всіх пропозицій - старі "ВАЗи".

У першу п'ятірку також входять Opel з показником 4,9%, Daewoo і Volkswagen, у яких по 4,8%, а також Ford з 4,1%. З п'ятої по десяту позицію окупували Mercedes, Audi і BMW, у яких по 3,8%, а також Chevrolet з показником 3,4% і ЗАЗ з 3,2%.

Крім того, українці активно позбуваються дуже старих машин. Майже половину всіх пропонованих автомобілів випущено ще в минулому сторіччі. При цьому ціни на б/в легковики далекі від адекватних, пише сайт.

Лише 30% власників готові розлучитися зі своїм засобом пересування за суму менш ніж $ 3 000. Друга, найбільш популярна цінова група, - від $ 5 000 до $ 8 000. На неї припадає 18,8% оголошень. При цьому автомобілі вартістю понад $ 25 000 продаються менш ніж у 5% пропозицій.

До слова, за підсумками 2012 року в Україні випустили 76 281 машин та автобусів, що на 27,1% менше, ніж у 2011 році, повідомили в асоціації "Укравтопром".

За її даними, падіння виробництва було зумовлене насамперед скороченням випуску легкових автомобілів, що займають "левову" частку в автовиробництві - в 2012 році воно скоротилося на 28,6%, до 69,687 тис. од.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: авто
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Краще мати стару іномарку чим нового Жигуля
Відповісти
Було б дивно, якби найільше продавали б Понтіаки та Ламборджині.
Відповісти
Так надо б продолжить с гордостью: "... и покупают Таврии!"
Відповісти