Із 50-ти депутатів Луцькради надати звіт про зроблене готові лише 14

Коли депутатам Луцької міської ради нагадали про те, що кожен з них зобов’язаний прозвітувати перед громадою, протягом місяця відреагували на нагадування лише 14 депутатів.

«Депутат місцевої ради періодично, але не рідше одного разу на рік, зобов'язаний звітувати про свою роботу перед виборцями відповідного виборчого округу, об'єднаннями громадян. Рада визначає орієнтовні строки проведення звітів депутатів місцевої ради перед виборцями», - йдеться у пункті 1. статті 16 Закону України «Про статус депутатів місцевих рад».

Наприкінці минулого 2012-го року Центр політичного аналізу і виборчого консалтингу надіслав звернення депутатам чотирьох місцевих рад Волині. В тому числі 50-ьом депутатам Луцької міської ради, передавши звернення через апарат ради, й окрім того, надіславши на особисті електронні адреси депутатів.

Окрім того, про звітування перед громадою ЦПАВК опитав також депутатів Волинської обласної, Луцької районної та Ківерцівської міської ради.

В зверненні депутатів просили надати інформацію про дату та місце проведення у 2012-у році звіту перед виборцями, або ж повідомити, на коли заплановані такі заходи. Окрім того, просили надати текст звіту депутата, а також вказати коли і де депутат проводить прийом виборців.

Станом на 31 січня 2013 року четверо депутатів Луцької міської ради відповіли на звернення та надали свої звіти. Це Юрій Мишко, Григорій Пустовіт, Анатолій Пархомюк, Андрій Козюра.

Ще один депутат – Анатолій Бірюков – оприлюднив свій звіт на сайті ради.

Окрім того, дев’ятеро депутатів Луцькради повідомили про отримання листа та висловили готовність надати звіт. Це Микола Яручик, Олена Голєва, Андрій Осіпов, Василь Гриб, Андрій Калахан, Наталія Бунда, Антон Сосновський, Віталій Кварцяний, Олександр Плісецький.

Решта 36 депутатів взагалі ніяк не відреагували на звернення, кажуть у ЦПАВК.

31 січня депутат Луцькради Андрій Калахан (ВО «Свобода») повідомив, що депутати від ВО «Свобода» будуть звітувати у лютому та повідомлять громаду про місце і час звітування. Відзначимо, що на згадане вище звернення ЦПАВК не відповіли такі депутати Луцькради від «Свободи»: Юрій Вега, Олександр Магеровський, Олег Чернецький, Руслан Ніколайчук та Сергій Сівак.

У Центрі політичного аналізу і виборчого консалтингу наголошують, що до участі у прес-конференції 31 січня запрошували керівників Луцької міської ради та її фракцій. Проте на захід з’явився тільки депутат Луцької міської ради Андрій Калахан.

Довідка

Опитування депутатів про їх звіти Центр політичного аналізу і виборчого консалтингу провів в рамках реалізації проекту «Активна громада – відповідальний депутат».

Суть проекту полягає у розширенні доступу мешканців Волинської області до інформації про діяльність місцевих рад та їх депутатів, шляхом моніторингу експертного аналізу, збору та оприлюднення інформації про результати роботи депутатів та фракцій.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Що пан Чернецкий робить у Свободі? Свобода-не позортеся!!!
Відповісти
Чернецький не націоналіст,та добрий фінансист.А от шо там роблять серед націоналістів Боруцький і Вітів,це питання дуже вагоме.
Відповісти
Що Свобода робить взагалі у міській раді оце питання вагоме!!!
Відповісти
Останні новини
Із 50-ти депутатів Луцькради надати звіт про зроблене готові лише 14
01 лютий, 2013, 12:16