У Луцьку вшанували пам’ять загиблого в АТО працівника СБУ

У Луцьку вшанували пам’ять загиблого в АТО працівника СБУ
Співробітники Служби безпеки України вшанували у Луцьку пам'ять трагічно загиблого три роки тому в районі проведення антитерористичної операції капітана СБУ Віктора Мандзика.

Про це повідомляє прес-служба СБУ у Волинській області.

Віктор розпочав свою службу в органах української спецслужби у 2009 році. Став найкращим стрілком спецпідрозділу СБУ «Альфа» у Волинській області, членом збірної команди регіонального управління з рукопашного бою. Через серйозну травму Віктор перейшов на службу в оперативний підрозділ.

З січня 2015 року Віктор Мандзик перебував у службовому відрядженні у районі проведення антитерористичної операції в Донецькій області, особисто брав участь у затриманні озброєного терориста.

Виконуючи свій професійний та громадянський обов'язок, капітан СБУ загинув 21 березня 2015 року у місті Волноваха. Указом Президента України № 174/205 від 25 березня 2015 року за вагомий особистий внесок у зміцнення національної безпеки, високий професіоналізм, зразкове виконання службового обов'язку Віктор Мандзик нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Мандзик хороша людина була. Добре, що вбивця його був арештований. Але от питання: чи був з начальства Волинського СБУ хтось покараний за те, що послав у зону АТО не старих досвiчених представникiв СБУ, а молодого 26-лiтнього капітана СБУ Віктора Мандзика, який, при всiй повазi до його спортивних заслуг, все-таки не мав хорошого досвiду, адже стаж його роботи в СБУ складав всього 5 рокiв. Чому не був покараний за загибель Мандзика заступник начальника Волинського УСБУ по лінії "К" полковник Карпенко Олександр Іванович, який з листопада 2014 року по березень 2015 року був тимчасово виконуючим обовязки начальника Волинського УСБУ пiсля люстрації попереднього начальника Володимира Мельниковича? Зазначу, що полковника Карпенка ще й перевели на "пiдвищення", весною 2015 р. на посаду заступника начальника Донецького УСБУ, за поданням генерала Олександра Куця, призначеного начальником Донецького УСБУ. Та й загалом, та оперативна група Волинського УСБУ, яка була поблизу Волновахи з грудня 2014 р. по березень 2015 р., виявилася дуже слабенькою. Набагато кращою виявилась нова група, яку весною 2015 року помiчник начальника Волинского УСБУ та начальник інспекції Волинського УСБУ, полковник Яковюк Віктор Андрійович, 1964 року народження, уродженець Луцька (позивний "Андрiй"), а заступником командира групи став начальник Головного відділу захисту національної державності Волинського УСБУ полковник Вавдіюк Сергій Степанович, 1971 року народження, уродженець Любешова (позивний "Степанич"). От це дiйсно були професiонали. Тому й жертв серед них не було...
Відповісти